tourkiki vouli copy

Η τουρκική εθνοσυνέλευση ενέκρινε τον αμφιλεγόμενο νόμο που ανοίγει το δρόμο για μαζικές κατηγορίες.

Η τουρκική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε με ευρεία πλειοψηφία σήμερα(χθες) το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο που προβλέπει την άρση της ασυλίας των βουλευτών από δικαστικές διώξεις.

Στην τρίτη και τελική μυστική ψηφοφορία, το νομοσχέδιο πήρε το πράσινο φως με 376 ψήφους υπέρ εκ των συνολικά 550 βουλευτών του κοινοβουλίου, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Ισμαϊλ Καχραμάν, το υπερψήφισε δηλαδή ένας αριθμός βουλευτών άνω των 2/3 (367) που απαιτούνταν προκειμένου το Σύνταγμα να αναθεωρηθεί χωρίς τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος.

Με την απόφαση αυτή ανοίγει ο δρόμος για την άσκηση διώξεων σε βάρος 138 βουλευτών, από τους οποίους οι 50 είναι βουλευτές του φιλοκουρδικού κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP).

Λίγο πριν από την ανακοίνωση του αποτελέσματος, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο για μια «ιστορικής σημασίας ψήφο».

«Πρόκειται για μια ιστορική ψήφο» δήλωσε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους ο οποίος έκανε δηλώσεις από την επαρχία της Ριζούντας (βορειοανατολικά).

«Ο λαός μου δεν θέλει σε αυτό το κοινοβούλιο βουλευτές που έχουν διαπράξει εγκλήματα», «ιδίως εκείνους που υποστηρίζουν μια αυτονομιστική τρομοκρατική οργάνωση», υπογράμμισε αναφερόμενος προφανώς στο Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK).

Πηγή:fortunegreece.com

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Το Σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», παρουσίασαν στο Μουζάκι, Μητσοτάκης – Σταϊκούρας

Το σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», σε Σ…