fysa-660

Προσπαθήστε να σταματήσετε το κάπνισμα και θα παρατηρήσετε τα ακόλουθα «άμεσα» αποτελέσματα.

Το να σταματήσετε το κάπνισμα δεν είναι πολύ εύκολο, αλλά αν μπορείτε να το κάνετε επιτυχώς, τότε έχετε πολλά να κερδίσετε. Η όρεξη αυξάνεται και ο οργανισμός είναι πολύ πιο υγιής από πριν. Και, μερικά από αυτά τα οφέλη θα μπορείτε να εντοπίσετε σχεδόν αμέσως. Δεν μας πιστεύετε; Λοιπόν, προσπαθήστε να σταματήσετε το κάπνισμα και θα παρατηρήσετε τα ακόλουθα «άμεσα» αποτελέσματα της διακοπής του καπνίσματος.

Γενικά οφέλη για την υγεία από τη διακοπή του καπνίσματος

Ορισμένα οφέλη που θα βιώσετε -μερικά μέσα σε λιγότερο από 20 λεπτά- διακοπής του καπνίσματος περιλαμβάνουν:

-Κανονικοποίηση της αρτηριακής πίεσης και του καρδιακού ρυθμού εντός 20 λεπτών από το κόψιμο

-Κανονικοποίηση των επιπέδων οξυγόνου στο αίμα, του δηλητηριώδους μονοξείδιου του άνθρακα και της νικοτίνης εντός 8 ωρών από τη διακοπή.

-Οι πνεύμονες αρχίζουν να καθαρίζονται και η αίσθηση της όσφρησης καθώς και η γεύση αρχίζουν να επιστρέφουν σε περίπου δύο ημέρες

-Σε τρεις ημέρες, θα νιώθετε αυξημένη ενέργεια και η αναπνοή θα γίνεται ομαλότερη και ευκολότερη.

-Σε δύο έως δώδεκα εβδομάδες, η κυκλοφορία του αίματος γίνεται καλύτερη

-Σε τρεις-εννέα μήνες, ο βήχας, η δύσπνοια και ο συριγμός μειώνονται.

Απαλλαγή από το άγχος και την ενοχή

Ο νόμος στην Ελλάδα έχει απαγορεύσει το κάπνισμα. Πλέον, σε αρκετά εστιατόρια, για να καπνίσεις πρέπει να βγεις έξω. Αυτό δημιουργεί ενοχή και άγχος. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τέτοια θέματα.

Βελτιωμένη υγεία της οικογένειας και των φίλων

Οι καπνιστές τείνουν να εκθέτουν την οικογένειά τους καθώς και τους φίλους τους στο παθητικό κάπνισμα. Ο καπνός έχει 4 000 γνωστές χημικές ουσίες, οι περισσότερες από τις οποίες είναι επιβλαβείς και είναι γνωστό ότι προκαλούν καρκίνο. Τα παιδιά είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένα επειδή έχουν μικρότερους πνεύμονες και το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν είναι αρκετά ισχυρό. Επομένως, μόλις σταματήσετε το κάπνισμα, μειώνετε τον κίνδυνο τόσο του εαυτού σας όσο και των γύρω σας.

Δεν υπάρχει πλέον οικονομικό βάρος

Το κάπνισμα είναι μια πολύ δαπανηρή συνήθεια που μπορεί να σας κοστίσει κοντά στο ήμισυ των ημερήσιων εσόδων σας, αν είστε εθισμένος καπνιστής. Έτσι, μπορεί να σας επιβαρύνει τόσο οικονομικά όσο και στον οργανισμό. Μόλις σταματήσετε, μειώνετε σημαντικά τις δαπάνες σας και καταλήγετε να έχετε χρήματα για να περάσετε σε άλλες προτεραιότητες.

Αλλαγές στην εμφάνιση

Το κάπνισμα μπορεί να “λερώσει” τα νύχια, τα δάχτυλα και τα δόντια. Οι καπνιστές υποφέρουν από άσχημη μυρωδιά στην αναπνοή και ασθένειες στα ούλα. Επιπλέον, είναι διπλάσιες οι πιθανότητες να χάσουν τα δόντια τους σε σύγκριση με τους μη καπνιστές. Η διακοπή του καπνίσματος θα βελτιώσει αμέσως τη ροή του αίματος στο σώμα σας, ωφελώντας το δέρμα και το υπόλοιπο σώμα. Εάν διακόψετε το κάπνισμα, θα αρχίσετε να μην έχετε λεκέδες στα δάκτυλα, τα νύχια και θα αλλάξει η απόχρωση  των δοντιών σας, προς το λευκότερο.

iatronet.gr

Load More Related Articles
Load More In Υγεία
Comments are closed.

Check Also

Χρήστος Μιχαλάκης: Η επόμενη μέρα μας βρίσκει όλους ενωμένους για τη Θεσσαλία!

Θα ήθελα να συγχαρώ τον νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα για τη νίκη τ…