sintaxiouhoi_2

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Οκτώβρη 2020, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων, η  σύσκεψη όλων των Συνταξιουχικών Σωματείων των Νομών Τρικάλων και Καρδίτσας, όπου έγινε ενημέρωση από τους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών μας για τα προβλήματα μας.

Οι καταστροφικές  πλημύρες στην περιοχή μας, οι περικοπές που δέχθηκαν οι συνταξιούχοι όλα τα προηγούμενα χρόνια, οι μειώσεις στις συντάξεις, κύριες, επικουρικές, στο ΕΚΑΣ, στα δώρα, στην υγεία, στα φάρμακα, στις κοινωνικές παροχές, από τις κυβερνήσεις εξακολουθούν να υπάρχουν και έχουν προσθέσει στην ζωή μας σοβαρά προβλήματα.

Σήμερα είμαστε για μια ακόμη φορά στο δρόμο του αγώνα και δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί.

Με κοινή μας απόφαση καταλήξαμε στα παρακάτω:

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους πληγέντες από τις πλημύρες της των νομών Καρδίτσας–Φαρσάλων και των περιοχών στο Ν. Τρικάλων(Μ. Καλυβίων-Φαρκαδόνας-Ζάρκου-Κεραμιδίου).

Ζητάμε από την κυβέρνηση την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τις Δημοτικές αρχές:

  • Την ΑΜΕΣΗ αποκατάστασή τους, να υπάρξει άμεση μέριμνα για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, της ύδρευσης και να αποκατασταθεί η οδική σύνδεση μεταξύ κατοικημένων περιοχών.
  • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα οικονομικής ανακούφισης των κατοίκων όλων των περιοχών που πλήγηκαν, με την χορήγηση έκτακτου βοηθήματος σε κάθε οικογένεια, να καταγραφούν και να αποκατασταθούν οι ζημιές σε σπίτια, καταστήματα, αυτοκίνητα, χωράφια, να δοθούν άμεσα αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών.
  • Την ΑΜΕΣΗ και συντονισμένη παρέμβαση Κυβέρνησης Περιφέρεια, Δήμοι, με την κινητοποίηση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών ώστε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές, σπίτια και ο κόπος μιας ολόκληρης ζωής.
  • Να ξεκινήσουν άμεσα οι μελέτες και η υλοποίηση όλων των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων σε όλους τους δήμους της Θεσσαλίας, στον Πηνειό, στους παραποτάμους, χειμάρρους και ρέματα.
  • Να δοθεί ΑΜΕΣΑ απόφαση από τον Υπ. Υγείας με κατεύθυνση στους γιατρούς να συνταγογραφούν τα εμβόλια σε όλους οι πληγέντες από τις πλημμύρες ώστε να έχουν το δικαίωμα στον εμβολιασμό για τη γρίπη και τον πνευμονιόκοκκο, καθώς βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο λόγω των άσχημων συνθηκών διαβίωσής τους.
  • Να δοθεί ΑΜΕΣΗ απονομή Συντάξεων που εκκρεμούν, κατά προτεραιότητα, στους συνταξιούχους στις πληγείσες περιοχές.

Μετά Τιμής

Τα  Συνταξιουχικά Σωματεία των  Ν.Τρικάλων  &  Καρδίτσας

Load More Related Articles
Load More In Εργασία - Απασχόληση
Comments are closed.

Check Also

Συναυλία σε Τρίκαλα – Καρδίτσα, για Κώστα Βίρβο και Μπάμπη Μπακάλη

Τη σημασία της συμβολής του Δήμου Τρικκαίων σε μουσική εκδήλωση για τους Θεσσαλούς δημιουρ…