Simorelis

Στην τελετή εγκαινίων του έργου για την αναδημιουργία της λίμνης Κάρλας, την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, συμμετείχε ο Βουλευτής Τρικάλων κ. Χρήστος Σιμορέλης. Τα εγκαίνια τέλεσε η Επίτροπος αρμόδια για την Περιφερειακή Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κορίνα Κρέτσου, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση.

Σε δηλώσεις του ο βουλευτής κ. Σιμορέλης, ανέφερε:

«Πρόκειται για τη σημαντικότερη αποκατάσταση υγροβιότοπου σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αποτελεί έργο ζωής για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας. Η βιοποικιλότητα της λίμνης διαφυλάσσεται και αποκαθίσταται, με 181 είδη πουλιών και 14 είδη ψαριών τα οποία ζουν σήμερα στην Κάρλα. Ταυτόχρονα το κατεστραμμένο οικοσύστημα επανέρχεται, το μικροκλίμα της περιοχής βελτιώνεται και με το έργο αυτό αρδεύονται 150.000 στρέμματα στον θεσσαλικό κάμπο, θα υδροδοτηθεί μέρος της πόλης του Βόλου και ενισχύεται σημαντικά αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής.

                Το 2015, μετά από χρόνιες καθυστερήσεις και εμπλοκές, η αναδημιουργία της λίμνης είχε βαλτώσει και υπήρχε ο κίνδυνος να επιστραφούν 180 εκατ. ευρώ στην Ε.Ε. Οι πρωτοβουλίες που πήρε η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας ήταν αυτές που οδήγησαν σε θετικό αποτέλεσμα.

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα ανάπτυξης με περιβαλλοντικό πρόσημο όπως αυτό περιγράφεται και στο σχέδιο της κυβερνητικής αναπτυξιακής πολιτικής. Το περιβάλλον και η ανάπτυξη μπορούν υπό προϋποθέσεις να μη συγκρούονται αλλά να αλληλοσυμπληρώνονται».

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Κώστας Σκρέκας στην ΕΡΤ: «Η αγορά δεν είναι μπάτε σκύλοι αλέστε»

Πρόστιμα σε πολυεθνικές, αν παραβούν το μικτό περιθώριο κέρδους  «Η ελληνική αγορά δεν είν…