lefta

Ξεκινά σήμερα η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα – Δείτε ποιοι δικαιούνται το επίδομα και πού υποβάλλονται οι δηλώσεις

Tην απόφαση έναρξης υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα στήριξης «εγκλωβισμένων» εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα υπέγραψε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου.

Ο πρώτος κύκλος της δράσης «Εξατομικευμένη υποστήριξη εργαζομένων για την προσαρμογή στις αλλαγές του οικονομικού περιβάλλοντος» αφορά εργαζόμενους που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, καθώς και εργαζόμενους που συμμετείχαν ή θα συμμετάσχουν σε τριμερείς συμφιλιωτικές συναντήσεις του Υπουργείου Εργασίας.

Το πρόγραμμα θα καλύψει αρχικά 13.400 ωφελούμενους, οι οποίοι θα λάβουν εξατομικευμένη συμβουλευτική, κατάρτιση και πιστοποίηση σε οριζόντιες δεξιότητες και γνώσεις, καθώς και εφάπαξ επίδομα έως 1.150 ευρώ.

Το πρόγραμμα αφορά εργαζόμενους που εργάζονται σε κλάδους με φθίνουσα πορεία, ή σε επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες (μη καταβολή δεδουλευμένων άνω των 6 μηνών, επίσχεση εργασίας, διαθεσιμότητα).

Υποβολή αιτήσεων

Οι αιτήσεις για εγγραφή στο μητρώο ωφελουμένων ξεκινούν να υποβάλλονται από αύριο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα http://epiteliki-ergasias.gov.gr/, της Ειδικής Υπηρεσίας Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ ΥΠΕΚΑΑ.

Πηγή:protothema.gr
Load More Related Articles
Load More In Εργασία - Απασχόληση
Comments are closed.

Check Also

Κ. Αγοραστός για debate: «Επιτελους ο κ. Κουρετας αποδέχτηκε να κάνουμε έναν ήρεμο και πολιτισμένο διάλογο για το αύριο της Θεσσαλίας»

Σε δήλωση του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σχετικά με τη διεξαγωγ…