F-16

«Εξαιρετικά σημαντική» χαρακτηρίζει ο τομεάρχης ‘Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, τη συμφωνία που υπεγράφη σήμερα στη Θεσσαλονίκη ανάμεσα στην Ελλάδα και στη Βόρεια Μακεδονία.

Πρόκειται για την τεχνική συμφωνία (Technical Agreement) αρωγής από τη χώρα μας, στην αστυνόμευση του εναέριου χώρου (Air Policing) της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας από ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη, που συνυπέγραψαν στο πλαίσιο της εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών οι Αρχηγοί των επιτελείων των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών.

«Τόσο επί της ουσίας, όσο και από τον ισχυρό συμβολισμό που έχει αυτή η τεχνική συμφωνία, το μήνυμα είναι ιστορικό», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Δρίτσας. «Με αμοιβαιότητα, δύο χώρες που μέχρι προ ολίγων μηνών διατηρούσαν ανοικτές πληγές εχθρότητας, τώρα αναβαθμίζουν σχέσεις συνεργασίας, με στόχο την ειρηνική συνύπαρξη στα Βαλκάνια. Η αμυντική και διπλωματική αναβάθμιση της Ελλάδας είναι προφανής. Η υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, επιταχύνει θετικές εξελίξεις στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης κι όχι μόνο», τόνισε.

«Ελπίζουμε», αναφέρει, τέλος, «ότι τα επικοινωνιακά επιτελεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη όπως και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, θα δείξουν γενναιότητα και δεν θα υποβαθμίσουν, μέχρι και εξαφανίσεως, την είδηση της υπογραφής της τεχνικής συμφωνίας για τη χώρα μας και για την ευρύτερη περιοχή».

Πηγή: koutipandoras.gr

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Θ. Χήρας από Πύλη: Σας καλώ σε μια νέα πορεία με γνω΄ση, σύνεση και όραμα, στηρίζοντας μια παρουσία με μέλλον, όραμα & αξίες(βίντεο/φωτό)

Την κεντρική του ομιλία στην Πύλη, μπροστά από τον χώρο του εκλογικού του κέντρου, πραγματ…