agriogouroyno

Συνεχίζονται οι επιδρομές αγριογούρουνων σε καλλιέργειες όχι μόνο σε τμήματα του ημιορεινού όγκου του Δ. Πύλης, αλλά πλέον και στα πεδινά τμήματα αυτού, με τα συμπαθή, κατά τ’ άλλα θηλαστικά, να προτιμούν την καλλιέργεια του καλαμποκιού, στήνοντας τρελό φαγοπότι και την απελπισία των καλλιεργητών να έχει χτυπήσει κόκκινο, ανήμποροι να κάνουν κάτι για την καταπολέμηση του φαινομένου.

Όπως μας ανέφερε κάτοικος του οικισμού «Δημητράκαινα» στο Ροπωτό, δοκίμασε διάφορες μεθόδους εκδίωξης με τελευταία επιλογή την χρήση ραδιοφώνου(και δεν είναι ο μόνος) το οποίο είχε στήσει στον αγρό του, ώστε να προκαλεί θόρυβο, αλλά και πάλι ούτε αυτή η λύση στάθηκε ικανή να εκδιώξει τους επιδρομείς, οι οποίοι συνέχισαν το έργο τους, που μάλιστα φάνηκε να τους διασκεδάζει κιόλας, μιας και 1,5 στρέμμα καλαμπόκι που είχε σπείρει ο άνθρωπος για την παρασκευή μπομπότας μετά το πέρας της καλλιεργητικής περιόδου, έγιναν ατμός!

Τελευταία φαίνεται να προτιμούν και τα σταφύλια, μιας και είναι η εποχή τους, με τις επιδρομές να φτάνουν μέχρι τους αμπελώνες των Γόμφων, προκαλώντας εξ ίσου καταστροφές, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της εν λόγω Κοινότητας.

Το πρόβλημα είναι ήδη γνωστό εδώ και δύο χρόνια, με τις προειδοποιήσεις και προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος προς την κεντρική εξουσία, πρώην και νυν, μέσω επιστολών του Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρ. Μιχαλάκη να είναι συνεχείς, ωστόσο το πρόβλημα παραμένει έντονο και επίκαιρο, με τους καλλιεργητές να ζητούν λύση άμεσα!

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Ολοκληρώθηκε η παράδοση- παραλαβή & η συγκρότηση σε Σώμα του νέου ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Δ. Πύλης

Από το απερχόμενο ΔΣ του Εμπορικού Συυλόγου Πύλης, εξεδόθη η κάτωθι σχετική ανακοίνωση …