Τρίκκης

Μήνυμα δύναμης και αισιοδοξίας έστειλε ο μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος από τον ιερό ναό Ζωοδόχου Πηγής Τρικάλων.

Ο κ. Χρυσόστομος, που χοροστάτησε στον εσπερινό για την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, κεκλεισμένων των θυρών, σημείωσε πως “σήμερα εμείς εδώ θα γονατίσουμε, θα δακρύσουμε και θα παρακαλέσουμε την Παναγία μας ώστε να ευλογεί τον πονεμένο μας λαό, που είναι κλεισμένος στα σπίτια του γεμάτος από ελπίδα και πίστη”.

Πρόσθεσε, ακόμη, πως “ο φετινός εορτασμός, λόγω των έκτακτων συνθηκών, δεν θα είναι λαμπρός όπως τα προηγούμενα χρόνια. Παρόλα ταύτα όμως, θα πρέπει να μας φέρει πιο κοντά ψυχικά σε εκείνους που κατά τη διάρκεια της φρικτής τουρκικής σκλαβιάς υπέφεραν, βασανίστηκαν, θανατώθηκαν και με ηρωικό φρόνημα αγωνίστηκαν για την ορθόδοξη πίστη και την πατρίδα μας”.

Ο μητροπολίτης Τρίκκης, με αφορμή την αυριανή επέτειο από την Επανάσταση του 1821 που έγινε εναντίον του τουρκικού ζυγού, μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς, σημείωσε χαρακτηριστικά πως “κανένας χρόνος δεν πρέπει να καλύψει τα γεγονότα των ηρωικών πράξεων και τα κατορθώματα των μαρτύρων λαϊκών και κληρικών” και πρόσθεσε πως “θα πρέπει να ξυπνήσουν οι μνήμες που παραλάβαμε από τους πατέρες μας και να φωτίσει περισσότερο η δάδα της ιεράς παρακαταθήκης”.

Συμπλήρωσε, ακόμη, ότι “χρέος μας προς τους ήρωες είναι να τους αποδώσουμε ευγνωμοσύνη ως σεβασμό, να προσευχηθούμε για την ανάπαυση της ψυχής τους και να τους υποσχεθούμε πως θα κρατήσουμε ό,τι μας παρέδωσαν και δεν θα κάνουμε εκπτώσεις. Μεταλαμπαδεύοντας παράλληλα τις ακατάληπτες αξίες που είναι η πίστη στον αληθινό Θεό, η αγάπη προς την πατρίδα και η αφοσίωσή μας στην ορθόδοξη εκκλησία”.

Ο κ. Χρυσόστομος απηύθυνε πρόσκληση σε κάθε Έλληνα να υψώσει τη σημαία στο μπαλκόνι του για να γιορτάσει με αυτόν τον συμβολικό τρόπο την αυριανή εθνική επέτειο, λέγοντας ότι “έτσι θα χαιρετίσουμε την ελευθερία που συμβολίζει την ελπίδα και την αισιοδοξία” και συμπλήρωσε πως “οι Έλληνες κρατώντας ψηλά τη σημαία αγωνίστηκαν με πείσμα για την πατρίδα μας και με αυτήν άφησαν την τελευταία τους πνοή”.

Ο μητροπολίτης Τρίκκης έκλεισε τον λόγο του με την ευχή “αυτός ο εορτασμός να μας βοηθήσει να ανασυντάξουμε τις εσωτερικές μας δυνάμεις, προκειμένου να αντέξουμε στις όποιες αντιξοότητες και δυσκολίες, ώστε στο μέλλον να πορευτούμε με ήθος, με αξιοπρέπεια, με τιμή και υπερηφάνεια”.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Δήλωση του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Πύλης Κώστα Μαράβα, για τη μεγάλη του εκλογική νίκη

  Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους δημότες του Δήμου Πύλης, που τ…