gynaikes Trikalwn (3)

Με συμμετοχή μελών κ φίλων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9/2 η κοπή της πίτας του Συλλόγου Γυναικών Ν.Τρικάλων, μέλος της ΟΓΕ στο καφέ «Νάρκισσος» στα Τρίκαλα.

Την εκδήλωση άνοιξε  η γραμματέας του ΔΣ το Συλλόγου Κων. Παππή, καλωσορίζοντας μέλη και φίλες του Συλλόγου ,ενώ  τόνισε πως και για το 2019  ο πήχης των διεκδικήσεων για τις γυναίκες του ριζοσπαστικού κινήματος παραμένει ψηλά. Κλείνοντας  εξέφρασε την αγωνιστική αισιοδοξία ότι  μέσα από τη συλλογική και οργανωμένη δράση οι γυναίκες του καθημερινού μόχθου μπορούν  να ανοίξουν το δρόμο για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.

Στη συνέχεια ακολούθησε χαιρετισμός από την  πρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου, Ειρήνη Πετράκη. Στην ομιλία της η πρόεδρος τόνισε πως η χρονιά που πέρασε αποτέλεσε για το Σύλλογο Γυναικών Ν. Τρικάλων,  μέλος Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, μία χρονιά γεμάτη δράση μπροστά στον αγώνα με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες των γυναικών των λαϊκών οικογενειών.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη συμπαράσταση των γυναικών της ΟΓΕ στην αγωνιζόμενη αγροτιά και ιδιαίτερα στη γυναίκα αγρότισσα, ενώ δεν παρέλειψε να καταγγείλει την ποινικοποίηση του αγώνα των αγροτών και τις διώξεις που ασκούνται ενάντια σε οποιαδήποτε αγωνιστική κινητοποίηση. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε:

“Γνωρίζουμε καλά πως η σημερινή πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, πλήττει τις λαϊκές οικογένειες και στην πόλη και στην ύπαιθρο. Ξεκληρίζει τους αγρότες,

φτωχοποιεί τους εργαζόμενους, καταστρέφει του αυτοαπασχολούμενους. Είναι η ίδια πολιτική που έβαλε χέρι τα προηγούμενα χρόνια στο δικαίωμα στης απεργίας. Είναι η ίδια πολιτική που βγάζει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες των εργατών, που χτυπάει αλύπητα καταστέλλοντας τις κινητοποιήσεις σε εκπαιδευτικούς και συνταξιούχους, που εντείνει την εργασία και ευθύνεται για τα αμέτρητα εργατικά ατυχήματα και τη θυσία εργατών, ανθρώπινων ζωών στο βωμό του κέρδους.”

Για το διάστημα που ακολουθεί  με σύνθημα «Νέα γυναίκα παλεύουμε μαζί για μόρφωση δουλειά δημιουργική ζωή» , ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Τρικάλων,  μέλος ΟΓΕ εντείνει τη  δράση του με τη συνέχιση της καμπάνιας της ΟΓΕ μπροστά και στην 8η Μάρτη-.Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας.

Στη συνέχεια της εκδήλωση πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του  ενημερωτικού δελτίου της ΟΓΕ από τη Δ. Ζορμπά, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Ν.Τρικάλων, μέλος της ΟΓΕ. Μέσα από μία ενδιαφέρουσα περιήγηση στις σελίδες του νέου τεύχους παρουσιάστηκαν ζητήματα που αφορούν τόσο στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας(η αξία της πρόληψης και η  σημασία να την απολαμβάνουν όλες οι γυναίκες, ανεξάρτητα από την ηλικία τους ,από δημόσιες και δωρεάν ποιοτικές υπηρεσίες) όσο και στην Εκπαίδευση (ανάδειξη των θέσεων της ΟΓΕ σχετικά με την  εκπαίδευση των νέων ανθρώπων από την προσχολική αγωγή μέχρι την πανεπιστημιακή βαθμίδα, τι σχολείο και τι σπουδές έχουν ανάγκη τα παιδιά μας σήμερα; «Γιατί δεν  συμβιβαζόμαστε με το “σχολείο της αγοράς”).

Από τη θεματολογία του περιοδικού  δε θα μπορούσε να λείψει η δράση διεκδίκησης  των συνταξιούχων  γυναικών που αν και απόμαχοι της δουλειάς δε σταματούν να διεκδικούν ό,τι τους έχει αφαιρεθεί.

Ακολούθησε η κοπή της πίτας όπου τα μέλη του Συλλόγου δήλωσαν χαρακτηριστικά πως ο 2019 συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στη γυναικεία ανισοτιμία, ενάντια στην εκμετάλλευση, την καταπίεση τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, ενώ δόθηκαν  θερμές ευχές σε όλες για υγεία και δύναμη στους κοινούς αγώνες.

Το ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Ν. Τρικάλων – μέλος της Ο.Γ.Ε.

gynaikes Trikalwn (2)

gynaikes Trikalwn (1)

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Ευχαριστήριο μήνυμα της νεοκλεγείσας προέδρου της ΤΚ Στουρναραίικων

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου έλαβαν τέλος την προηγούμενη Κυριακή. Τα συναισθή…