2904657

Οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Ρωσίας, Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντίμιρ Πούτιν, είχαν την Πέμπτη τηλεφωνική επικοινωνία κατά την οποία συζήτησαν τον έλεγχο των εξοπλισμών και το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσαν σχεδόν ταυτόχρονα ο Λευκός Οίκος και το Κρεμλίνο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, ο Τραμπ είπε στον Ρώσο ομόλογό του ότι θέλει να αποφύγει μια πολυδάπανη «τριμερή» κούρσα εξοπλισμών μεταξύ της Ρωσίας, της Κίνας και των ΗΠΑ και ότι ελπίζει να επιτευχθεί πρόοδος στις μεταξύ τους διαπραγματεύσεις για το θέμα αυτό.

«Ο πρόεδρος Τραμπ επανέλαβε ότι ελπίζει πως θα αποφευχθεί μια δαπανηρή τριμερής εξοπλιστική κούρσα» και θα ήθελε να δει κάποια πρόοδο στις διαπραγματεύσεις που θα διεξαχθούν στη Βιέννη, είπε ο εκπρόσωπος Τζαντ Ντιρί.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης το θέμα της πανδημίας και το πώς θα την αντιμετωπίσουν, επανεκκινώντας ταυτόχρονα την παγκόσμια οικονομία. Εξέφρασαν τέλος την αμοιβαία επιθυμία τους για ανάπτυξη των εμπορικών και οικονομικών δεσμών τους, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Πηγές: zougla.gr, ΑΜΠΕ, Reuters

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Γνωρίζοντας σε βάθος τον γερμανικό ποιμενικό…

Κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, ο Γερμανικός Ποιμενικός απέδειξε την αξία …