2

Ποια είναι τα συχνότερα λάθη που κάνουμε όταν πλένουμε τα ρούχα μας; Δείτε τα και μάθετε πως να τα αποφεύγετε στο άρθρο που ακολουθεί.

Αλήθεια ποια είναι η σχέση σας με το πλύσιμο των ρούχων; Τα καταφέρνετε μια χαρά ή μήπως όχι;

Και μην βιαστείτε να σκεφτείτε ότι το καθάρισμα των ρούχων δεν είναι και τίποτε σπουδαίο δεδομένου ότι όλα τα κάνει το πλυντήριο…

Εντάξει, μπορεί οι εποχές που οι άνθρωποι έπλεναν τα ρούχα τους στο ποτάμι να πέρασαν ανεπιστρεπτί, ωστόσο υπάρχουν πολλά πράγματα που ίσως δεν έχουμε σκεφτεί ή άλλα που απλά τα μάθαμε λάθος και τα συνεχίζουμε.

Ποια μπορεί να είναι αυτά; Ποια είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε κατά το πλύσιμο των ρούχων; Ας τα δούμε παρακάτω απλά και κατανοητά!

Λάθος διαλογή

Εκτός από το χρώμα, πρέπει να προσέξουμε και το είδος του υφάσματος για να χωρίσουμε κατάλληλα τα ρούχα πριν τα βάλουμε στο πλυντήριο. Για παράδειγμα τα ρούχα fleece πρέπει να πλένονται ξεχωριστά.

σωστό χώρισμα των ρούχων
Και φυσικά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να βάζουμε πετσέτες μαζί με συνθετικά ρούχα στην ίδια πλύση.

Λάθος χειρισμός λεκέδων

Το υπερβολικό τρίψιμο μπορεί να κάνει ζημιά στα ρούχα. Για παράδειγμα μην εκπλαγείτε αν δείτε μια νέα τρύπα στο σημείο ενός λεκέ μετά από έντονο τρίψιμο. Φροντίζουμε τα ρούχα και απομακρύνουμε τους λεκέδες απαλά.

μην τρίβετε πολύ τους λεκέδες
Ο καλύτερος τρόπος για δύσκολους και επίμονους λεκέδες είναι να βάλουμε ένα κομμάτι λευκό ύφασμα πάνω στο λεκέ και να το μουσκέψουμε σε νερό με λίγο απορρυπαντικό.

Υπερβολική χρήση απορρυπαντικού

Η χρήση μεγάλης ποσότητας απορρυπαντικού και ειδικά σκόνης πλυσίματος μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία πάρα πολύ αφρού και τελικά να έχει αντίθετα αποτελέσματα.

μην βάζετε πολύ απορρυπαντικό
Για παράδειγμα με αυτόν τον τρόπο μπορεί να συσσωρευθεί βρωμιά σε «περίεργα» μέρη ρούχων όπως π.χ. στον γιακά ενός πουκαμίσου. Αυτό φυσικά θα έχει ως αποτέλεσμα ρούχα ακόμη πιο βρώμικα.

Δεν δίνουμε προσοχή στα κουμπιά και τα φερμουάρ

Τα κουμπιά από πουκάμισα, παντελόνια κλπ θα πρέπει να είναι πάντοτε ξεκούμπωτα, διαφορετικά μπορεί να ξηλωθούν και να βγουν με την κίνηση μέσα στο πλυντήριο, κάνοντας τα ρούχα να φαίνονται ταλαιπωρημένα.

Αντίθετα τα φερμουάρ θα πρέπει να είναι καλά κλεισμένα πριν βάλετε τα ρούχα στο πλυντήριο. Κι αυτό γιατί πολύ απλά, αν είναι ανοιχτά, τα δόντια του φερμουάρ μπορούν να πιαστούν και να καταστρέψουν άλλα ρούχα που έχετε στην ίδια πλύση.

κλέστε τα φερμουάρ πριν βάλετε πλυντήριο

Πλύσιμο πολλών ρούχων με τη μία

Το να πλύνουμε όλα μας τα ρούχα σε μια πλύση θα μας εξοικονομήσει χρόνο και χρήματα σωστά; Λάθος! Το μόνο που θα κερδίσουμε είναι κακοπλυμένα ρούχα και αυξημένες πιθανότητες να μείνουμε χωρίς πλυντήριο.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπερφορτώνουμε το πλυντήριο μας πέρα από το όριο που δίνει ο κατασκευαστής, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει τη συσκευή σε κατάρρευση.

μην παραγεμίζετε το πλυντήριο
Αν το πάπλωμα μας δεν χωράει στο πλυντήριο, τότε το πλένουμε στη μπανιέρα μας ή το δίνουμε στο καθαριστήριο.

Επίσης θυμηθείτε ότι ρούχα όπως φούτερ ή μάλλινα και φυσικά πετσέτες, μπουρνούζια κλπ αυξάνουν το βάρος τους όταν βραχούν οπότε υπολογίστε το και αυτό όταν βάζετε πλυντήριο.

Καλά πλυσίματα!

Πηγή: coolweb.gr

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Ευχαριστήριο μήνυμα της νεοκλεγείσας προέδρου της ΤΚ Στουρναραίικων

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου έλαβαν τέλος την προηγούμενη Κυριακή. Τα συναισθή…