SYRIZA Trikalwn

«Η συνένωση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με το ΤΕΙ Θεσσαλίας και η νέα ακαδημαϊκή αρχιτεκτονική που δημιουργείται αναμένεται να αποτελέσει έναν από τους βασικούς αναπτυξιακούς πυλώνες για ολόκληρη την περιοχή.

Σε εκ διαμέτρου αντίθετη ακαδημαϊκή φιλοσοφία με το μνημονιακό σχέδιο “Αθηνά”, η δημιουργία του νέου μεγάλου πανεπιστημιακού πόλου, με τα καινοτόμα ακαδημαϊκά αντικείμενα, αναμένεται να εντάξει την Θεσσαλία στον παγκόσμιο ερευνητικό χάρτη.

Τα πτυχία των νέων επιστημόνων θα έχουν πλέον διεθνή αναγνώριση, ερευνητική προοπτική και φυσικά επαγγελματική απασχόληση με οριοθετημένα επαγγελματικά δικαιώματα. Την ίδια στιγμή, το νέο μεγάλο Πανεπιστήμιο θα θεραπεύει επιστήμες σε σύγχρονες υποδομές, χωρίς κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό και θα πορευτεί σε όλες τις θεσσαλικές πόλεις δημιουργώντας αυτό που στην διεθνή ορολογία ονομάζεται “κρίσιμη ακαδημαϊκή μάζα”, δηλαδή ισχυρούς πόλους επιστήμης και έρευνας.

Πολλοί έσπευσαν να ασκήσουν κριτική σε αυτή τη νέα προσπάθεια, όπως έγινε άλλωστε και στην περίπτωση των νέων Πανεπιστημίων στη Δυτική Αττική, στην Ήπειρο και το Ιόνιο. Η προέλευση αυτής της κριτικής εντοπίζεται κυρίως σε εκείνους που επί της εποχής του σχεδίου “Αθηνά” έμεναν άφωνοι μπροστά στον ακαδημαϊκό Αρμαγεδώνα του μνημονίου.

Κάποιοι άλλοι, επίσης, με διάθεση μικροπολιτικού τοπικισμού, τοποθετήθηκαν στον εκτενή διάλογο γύρω από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με όρους επικοινωνιακού λαϊκισμού. Από τα συλλαλητήρια χωρίς συμμετέχοντες, μέχρι τις “καθόδους” στα κεντρικά των Αθηνών, διάφοροι παράγοντες προσπάθησαν να αποκομίσουν δημοσιότητα, χωρίς να ενδιαφερθούν για ακαδημαϊκά επιχειρήματα, προοπτικές, ποιοτικές αναβαθμίσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων διαφοροποιείται από την λογική του “κάθε πόλη και σχολή, κάθε χωριό και τμήμα” και στηρίζει ξεκάθαρα την νέα ακαδημαϊκή αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τα νέα παιδιά που έρχονται να σπουδάσουν στο νέο μεγάλο αυτό Πανεπιστήμιο δεν εκλαμβάνονται ως καταναλωτές ταχυφαγείων, ούτε ως ενοικιαστές ακινήτων. Είναι φοιτητές, ακαδημαϊκοί πολίτες με στόχους και με όνειρα και αυτά τα όνειρα το νέο Πανεπιστήμιο θα φροντίσει να τα κάνει πραγματικότητα».    

Από το Γραφείο Τύπου

 

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

100.000 μαθητές ενημερώθηκαν για την ανακύκλωση με την υποστήριξη της ΔΕΗ

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 100.000 μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσ…