5o Gymnasio Trik (1)

Στο πλαίσιο συνεργασίας των δυο  σχολείων, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση μεταξύ μαθητών/τριών και  εκπαιδευτικών στο Εργαστήριο Πληροφορικής του  5ου Γυμνασίου.

Η κ. Βακουφτσή, καθηγήτρια Πληροφορικής του 5ου ενέταξε την διασχολική συνεργασία στο  πλαίσιο του μαθήματος της Πληροφορικής. Η κ. Βακουφτσή είχε άψογη συνεργασία με την κ. Ζαρούλα, καθηγήτρια Πληροφορικής του Ειδικού Γυμνασίου  και από κοινού δίδαξαν  στους  μαθητές/τριες εργαλεία εικαστικής δημιουργίας  μέσω γεωμετρικών σχημάτων και  όλοι μαζί δημιούργησαν    ηλεκτρονικές Χριστουγεννιάτικες κάρτες.  Στη συνέχεια  οι μαθητές/τριες των δύο σχολείων δημιούργησαν στολίδια και αντάλλαξαν ευχές μεταξύ τους ανανεώνοντας το ραντεβού συνεργασίας για το νέο έτος.

Η συνεργασία σχολείων φέρει πολλαπλά οφέλη σε μαθητές/τριες αλλά και σε εκπαιδευτικούς. Προωθεί την συνεργατική μάθηση, βοηθά τους μαθητές να διευρύνουν τους ορίζοντες τους, να αντιλαμβάνονται και να  κατανοούν τον κόσμο γύρω τους καλύτερα, να ανταλλάσσουν απόψεις και εμπειρίες.

Συνεπώς η συνεργασία σχολείων  συμβάλλει στην βελτίωση  της  παρεχόμενης εκπαίδευσης και ευχόμαστε στο μέλλον να αναπτύξουμε και άλλες παρόμοιες  συνεργασίες.

5o Gymnasio Trik (2) 5o Gymnasio Trik (3) 5o Gymnasio Trik (4)

 

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Χρήστος Μιχαλάκης: Η επόμενη μέρα μας βρίσκει όλους ενωμένους για τη Θεσσαλία!

Θα ήθελα να συγχαρώ τον νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα για τη νίκη τ…