kinitikotita

Όπως όλες πόλεις της χώρας & της Ευρώπης, έτσι & ο Δήμος Πύλης θα συμμετέχει στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα κινητικότητας», με μια σειρά εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στην πόλη της Πύλης, κατά το χρονικό διάστημα από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου.

Για τον λόγο αυτό χθες Τρίτη 12/9 & στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. του δημ. Καταστήματος Πύλης, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με πρωτοβουλία του Τμήματος Προγραμματισμού του Δήμου & επικεφαλής την κα Ντίνα Μπέκου & την ομάδα της.

Σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν επίσης,  ο Αντ/ρχος Πολ. Προστασίας & Αθλητισμού κ. Άρης Τζάνης, εκπρόσωποι φορέων της πόλης(Εμπορικός Σύλλογος, ΟΠΟΠ), αλλά & οι διευθυντές των σχολείων, σε μια πρώτη συνάντηση για να συναπροταθούν & συναποφασισθούν οι δράσεις που που θα λάβουν χώρα για φέτος στην Πύλη.

Στις σκέψεις λοιπόν της Οργανωτικής Επιτροπής, μεταξύ άλλων, είναι η δημιουργία χώρων στάθμευσης ποδηλάτων σε χώρο που θα επιλεγεί(μόνιμο μέτρο), απογευματινή ποδηλατοβόλτα για ενήλικες & παιδιά, απογευματινή περιπατητική βόλτα σε διαδρομή που θα επιλεγεί, διακοπή της κυκλοφορίας για καθορισμένες ώρες & μέρες, κεντρικών οδών της πόλης για διοργάνωση συναυλίας, αλλά & μια σειρά άλλων εκδηλώσεων με τη συμμετοχή των σχολείων της πόλης & πολιτιστικών συλλόγων.

Επόμενη συνάντηση της Οργανωτικής Επιτροπής αύριο Πέμπτη, για τις τελικές αποφάσεις & την σύνταξη του προγράμματος, το οποίο & θα σας ανακοινώσουμε.

Τι είναι η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας»

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους.
 
Κορύφωση των εκδηλώσεων αποτελεί η «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο»(22/9), κατά τη διάρκεια της οποίας καθορίζονται ειδικές αστικές ζώνες όπου επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τις δημόσιες συγκοινωνίες.
 
Κάθε χρόνο, η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» εστιάζει σε διαφορετικά θέματα που συνδέονται με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Για το 2017, έχει επιλεγεί ως μότο το «Καθαρή, συνεργατική & έξυπνη κινητικότητα» εστιάζοντας στις λύσεις συνεργατικής κινητικότητας, επισημαίνοντας ταυτόχρονα τα πλεονεκτήματα των καθαρότερων τρόπων μεταφοράς.
Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Η Ενορία Παναγίας Επισκέψεως, πανηγυρίζει τον Άγ. Αρσένιο

Η Ενορία Παναγίας Επισκέψεως και η των Τρικκαίων πόλις Πανηγυρίζουν τον Άγιο Αρσένιο, Επίσ…