4

Δείτε κάποιες ωραίες συμβουλές για αγορά κλιματιστικού – air condition, αν είστε υποψήφιος αγοραστής! Δείτε τι να προσέξετε και σε τι να δώσετε βάση!

Αν πρόκειται να προβείτε σε αγορά κλιματιστικού, καλό είναι να προσέξετε λίγα πραγματάκια ώστε να μην κάνετε μία πολύ μέτρια αγορά!

Ας μπούμε λοιπόν απευθείας στο θέμα μας!

Παρακάτω σας παραθέτουμε κάποιες συμβουλές για αγορά κλιματιστικού:

1) Φροντίστε να είναι Inverter!
Με το inverter, θα έχετε μια πιο ευχάριστη ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι σας, καθώς επίσης και θα κάνετε οικονομία. Είναι λίγο πιο ακριβά από τα συμβατικά, όμως θα κάνετε σχετικά γρήγορα την απόσβεση.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο άρθρο μας με τα κλιματιστικά inverter- τι είναι.

2) Να είναι το κλιματιστικό ενεργειακής κλάσης Α ή Α+ !
Προσοχή, για να κάνετε οικονομία στο ρεύμα, φροντίστε να αγοράσετε κλιματιστικό με πολύ καλή ενεργειακή κλάση, αλλιώς θα το μετανιώσετε…

θόρυβος του κλιματιστικού - air condition3) Προσοχή στο θόρυβο της εσωτερικής μονάδας!
Μία ακόμα σημαντική συμβουλή για αγορά κλιματιστικου, είναι να είναι χαμηλός ο θόρυβος του κλιματιστικού – air condition, κυρίως της εσωτερικής μονάδας.

Επειδή μέσα στο σπίτι σας θα επικρατεί απόλυτη ησυχία, αν κάνει αρκετό θόρυβο, δεν θα βρίσκετε ηρεμία (ή όταν θα θέλετε να κοιμηθείτε) και θα το μετανιώσετε…

Nα το θυμάστε αυτό, ίσως είναι μία από τις πιο σημαντικές συμβουλές αγοράς κλιματιστικου που σας παραθέτουμε εδώ στο coolweb.gr!

Άψογα επίπεδα θορύβου (σχεδόν αθόρυβο) είναι τα 21db (και κάτω).

4) Θόρυβος εξωτερικής μονάδας υπό συνθήκες…
Αν η εξωτερική μονάδα βρίσκεται σχετικά μακριά από πχ το παράθυρό σας, τότε και θόρυβο να κάνει, δεν θα σας ενοχλεί καθόλου.

Αν όμως, βρίσκεται κοντά, τότε προσοχή! Φροντίστε η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού που πρόκειται να αγοράσετε, να έχει σχετικά χαμηλά επίπεδα θορύβου!

τιμή αγοράς κλιματιστικού5) Μην τσιγγουνευτείτε στην τιμή αγοράς του!
Φροντίστε να αγοράσετε κάτι επώνυμο και καλό με τα παραπάνω χαρακτηριστικά, μην ξεπέσετε στα φθηνιάρικα, πολύ πιθανόν να το μετανιώσετε!

Μπορεί η τιμή αγοράς του κλιματιστικού του να είναι πολύ προσιτή, αλλά να ξέρετε πως στην πορεία θα σας βγάζει περισσότερα έξοδα…

Ενώ αν αγοράσετε ένα καλύτερο με πιο τσιμπημένη τιμή, τότε το πιο σίγουρο είναι πως θα σας κάνει γρήγορα την απόσβεση και θα απολαμβάνετε καλύτερη ποιότητα δροσιάς και θέρμανσης για χρόνια!

6) Ιονιστές και φίλτρα κλιματιστικών…
Αν μπορείτε να διαθέσετε λίγο περισσότερα χρήματα αγοράστε κλιματιστικόπου διαθέτει βιολογικό φίλτρο και φίλτρο για τις μυρωδιές.

Αν μπορείτε να διαθέσετε ακόμα περισσότερα, αγοράστε καί με ιονιστή!

Να θυμάστε…

Αναπνέουμε τον αέρα που παράγει και μάλιστα για πολλές ώρες, ή ίσως και ολόκληρη τη μέρα, οπότε, ζυγίστε τα και πράξτε ανάλογα!

7) Έχει τις λειτουργίες που θέλουμε;
Πολλές φορές κάποια έχουν διάφορες λειτουργίες που κάποια άλλα δεν έχουν ή λειτουργούν με διαφορετικό τρόπο.

Και επειδή είναι μια αγορά που θα την κάνουμε μία φορά, θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι μας καλύπτουν οι λειτουργίες του και ο τρόπος που λειτουργεί.

Ένα tip είναι αν «σταμπάρατε» το μοντέλο που θέλετε, να ψάξετε για το εγχειρίδιο χρήσης του στο google, να το βρείτε, να το κατεβάσετε (θα το βρείτε εύκολα) και να το μελετήσετε.

Οπότε δεν αγοράζουμε «γουρούνι στο σακί».

coolweb.gr

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Κ. Αγοραστός για debate: «Επιτελους ο κ. Κουρετας αποδέχτηκε να κάνουμε έναν ήρεμο και πολιτισμένο διάλογο για το αύριο της Θεσσαλίας»

Σε δήλωση του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σχετικά με τη διεξαγωγ…