agiasmos Mouzaki (2)

Στο Λύκειο Μουζακίου έγινε ο επίσημος αγιασμός των σχολείων του Δήμου Μουζακίου όπου παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος κ. Κωτσός, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τσιούμας, ο Αντιδήμαρχος κ. Γκινής, η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΜ κ. Τσιρογιάννη, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Μουζακίου κ. Πούπης, οι πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Α΄/Θμιας κ. Πάττας και Β΄/Θμιας κ. Ζαρνακούπης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Καλαμπαλίκης.

Εκτός του Λυκείου Μουζακίου ο  Δήμαρχος κ. Κωτσός παραβρέθηκε στους Αγιασμούς του 2ου  Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου,  του Γυμνασίου Μουζακίου και του Δημοτικού Σχολείου Μαυρομματίου. Οι αγιασμοί πραγματοποιήθηκαν με τις ευλογίες της τοπικής εκκλησίας. Παρόντες ήταν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. κ. Τόλια και Γκαγκάς όπως και ο πρόεδρος του Μαυρομματίου κ. Νάσιος

Παράλληλα ο  Αντιδήμαρχος κ. Παναγόπουλος παρευρέθηκε στον Αγιασμό του Δημοτικού Σχολείου Φαναρίου, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Φούντας στο 6θέσιο πλέον Δημοτικό Σχολείο Μαγούλας και στο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Μαγούλας και ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Τσαφίτσας στο Δημοτικό Σχολείο Αγναντερού.

Ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός στην ομιλία του προς τους μαθητές και τις μαθήτριες μετά τις ευχές για καλή σχολική τόνισε:

«Καλή νέα σχολική χρονιά σ’ όλους τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Όπως κάθε ξεκίνημα στη ζωή μας, έτσι και το σημερινό ξεκίνημα των σχολείων πρέπει να συνοδεύεται από ελπίδα, αισιοδοξία, πλάνα και σχέδια, όνειρα και κυρίως διάθεση για δουλειά και επιμελή προσπάθεια να επιτευχθούν οι στόχοι που θέτει ο καθένα και η καθεμιά.

Εξάλλου το σχολείο πέρα από πηγή γνώσης και μάθησης είναι και πηγή χαράς και έμπνευσης για όλους τους μαθητές, που θα πρέπει να βλέπουν το σχολείο σαν προέκταση του σπιτιού τους και της οικογένειάς τους.

Τόσο οι δάσκαλοί   σας όσο και οι γονείς σας αλλά και ο Δήμος μας καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η παρεχόμενη εκπαίδευση στα σχολεία μας να είναι η καλύτερη απ’ όλες τις πλευρές

Παρόλα  τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας και η εκπαίδευση οφείλουμε να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον και να προσπαθούμε σκληρά για να παρέχουμε στα παιδιά μας, που είναι το μέλλον της κοινωνίας μας την καλύτερη δυνατή παιδεία.» 

Αναφερόμενος στους μαθητές ο κ. Κωτσός επεσήμανε: «Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς σας εύχομαι να είστε όλοι υγιείς και δυνατοί. Σε κάθε ξεκίνημα καλό θα είναι να θέτουμε στόχους και να τοποθετούμε τον πήχη των προσδοκιών μας ψηλά. Για να πετύχουμε  στη ζωή μας πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι στους στόχους μας και να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας στην εκπλήρωσή τους. Εύχομαι η καθεμία και ο καθένας από σας με τη βοήθεια των καθηγητές σας  και των γονιών σας να έχετε μία σχολική χρονιά γεμάτη χαμόγελα, δημιουργία και γνώση.»

Με αφορμή το γεγονός ότι πριν 2 ημέρες ο Δήμος Μουζακίου έβαψε το Σχολείο Μαυρομματίου και κάποιοι ανεγκέφαλοι πήγαν και το «μουτζούρωσαν» ο Δήμαρχος κ. Κωτσός ζήτησε από τους γονείς και τους μαθητές να αντιμετωπίζουν το σχολείο ως το δεύτερο σπίτι τους, να το προσέχουν και κυρίως να το προστατεύουν από κάποιους που δεν το σέβονται.

agiasmos Mouzaki (1)

Εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Μουζακίου

Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου μετά το πέρας του Αγιασμού οι  μουσικοί του Δημοτικού Ωδείου Μουζακίου παρουσίασαν στους μικρούς μαθητές και στους γονείς τους ένα μουσικό πρόγραμμα, εν όψει των εγγραφών που ξεκίνησαν για τη νέα σχολική χρονιά στο Δημοτικό Ωδείο Μουζακίου.

Οι εγγραφές θα γίνονται καθημερινά από τις 10:00-13:00 π.μ.  και 17.30 έως και 20.30 στο χώρο του Δημοτικού Ωδείου, έως και στις 18 Σεπτεμβρίου, οπότε ξεκινούν και τα μαθήματα.

Το Δημοτικό μας Ωδείο είναι αναγνωρισμένο από το κράτος (ΦΕΚ ΙΔΡΥΣΗΣ 1818/Β/2-9-2009) και υλοποιεί ολοκληρωμένα προγράμματα σπουδών, με την έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού, που οδηγούν σε αναγνωρισμένα και έγκυρα πτυχία.

Διδάσκονται όλα τα σύγχρονα μουσικά όργανα (πιάνο – βιολί – κιθάρα – φλάουτο – κρουστά – σαξόφωνο ηλεκτρική κιθάρα κ.α.)   καθώς και παραδοσιακά όργανα (μπουζούκι – κλαρίνο – λαούτο – μπαγλαμάς παραδοσιακά κρουστά κ.α.). Επίσης συγκροτούνται τμήματα προπαιδείας για παιδιά 4-7 ετών, τμήματα για υποχρεωτικά και ανώτερα θεωρητικά, ειδικά τμήματα ταχύρρυθμης εκμάθησης ενηλίκων καθώς και τμήματα προετοιμασίας για την εισαγωγή στα Ελληνικά Πανεπιστήμια.

Η διοίκηση του Ωδείου πιστεύοντας στην κοινωνική πολιτική που πρέπει να ασκεί η Κοινωφελής Επιχείρηση,  συνεχίζει και φέτος να διατηρεί χαμηλά δίδακτρα και  εύχεται σε όλα τα παιδιά καλό ξεκίνημα και καλή σχολική χρονιά!

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Άτρωτος ο Μαράβας, μέσα από μια μεγαλειώδη νίκη! Δεν βρέθηκε ακόμη η «Αχίλλειος πτέρνα» του (βίντεο/φωτό)

«Άτρωτος» τελικά αποδείχτηκε για άλλη φορά και στην 3η κατά σειρά εκλογική μάχη, για την κ…