DSC01301

Το δημ. Κατάστημα Πύλης επισκέφθηκε σήμερα το πρωί η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Τρικάλων κα Κρυσταλλία Μαντζανά, η οποία συμμετείχε σε «μίνι» σύσκεψη, προεδρεύοντος του Δημάρχου Πύλης κ. Κώστα Μαράβα με μοναδικό θέμα την «Ανάδειξη των αρχαιοτήτων των Γόμφων».

Ένα θέμα το οποίο εκτός από χρόνιο αίτημα των κατοίκων της Κοινότητας, εντάσσεται στην πολιτική του ευρύτερου προγράμματος & σχεδισμού  της δημ. Αρχής, στο πλαίσιο ενός οργανωμένου δικτύου επισκέψιμων αρχαιολογικών χώρων και μνημείων στο σύνολο του Δήμου, η οποία θεωρεί αναγκαία την ανάδειξη των μνημείων στα γεωγραφικά όρια του Δήμου και της τεράστιας πολιτιστικής κληρονομιάς, προς όφελος της εκπαίδευσης και του τουρισμού, μετατρέποντας σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους από χέρσα χωράφια, σε επισκέψιμους τόπους με αρχαιολογικό, ιστορικό, εθνολογικό, καλλιτεχνικό & επιστημονικό ή τεχνολογικό ενδιαφέρον.

Από τις δύο πλευρές συμφωνήθηκε η από κοινού προσπάθεια σε όλα τα στάδια της διαδικασίας, για την επίτευξη του παραπάνω στόχου, ενώ σημαντική θα είναι & η συνδρομή της Π.Ε. Τρικάλων προς αυτή την κατεύθυνση.

Κατά την σημερινή σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Αρχαιολόγος κ. Γ. Κολομπότσιος, ο Αντ/ρχος κ. Θαν. Κωστάκης, οι δημ. σύμβουλοι κ.κ. Στ. Ζιάκας & Βασ. Αναγνώστου, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Γόμφων κ. Θαν. Ποντίκας, καθώς & ο πρώην γραμματέας & πρόεδρος της Κοινότητας των Γόμφων κ. Γιάννης Γιώτας.

 

DSC01302

DSC01303

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Μήνυμα του Δ/ντή της ΔΠΕ Τρικάλων, για την Επέτειο του «ΟΧΙ»

Η 28η Οκτωβρίου 1940 αποτελεί μια κορυφαία στιγμή της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας, μια επ…