Arxiki

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Τοπικού Προγράμματος CLLDLEADER Ν. Τρικάλων, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ), Μέτρο 19: Τοπική Ανάπτυξη με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων CLLD / LEADER, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις 11:00 στο δημ. Κατάστημα Πύλης, σχετική ενημέρωση, παρουσία του Δημάρχου Πύλης κ. Κ. Μαράβα, από τον Δ/ντή του ΚΕΝΑΚΑΠ κ. Βάιο Κουτή & τους συνεργάτες του κ. Στεφ. Τσιάκα & κα Γλυκερία Θυμιάκου.

Στην σημερινή ενημέρωση συμμετείχαν & εκπρόσωποι  φορέων εκτός Δημόσιου Τομέα (όπως σωματεία, ΑΜΚΕ, λοιπές ΜΚΟ – ΝΠΙΔ) με καταστατικό σκοπό την υλοποίηση αντίστοιχων έργων,

…ώστε να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για ένταξη στο πρόγραμμα.  Περιοχή εφαρμογής των δράσεων του εν λόγω προγράμματος, αποτελεί η περιοχή παρέμβασης του Τοπικού Προγράμματος CLLDLEADER Ν. Τρικάλων της ΟΤΔ, όπως αυτή περιγράφεται στο αναλυτικό τεύχος της πρόσκλησης, που εξεδόθη προ ημερών.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος δύναται να χρηματοδοτηθούν πράξεις δημοσίου χαρακτήρα που συμβάλουν με άμεσο ή έμμεσο τρόπο στην εξυπηρέτηση και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του τοπικού πληθυσμού και στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, για την επίτευξη των στόχων της εγκεκριμένης τοπικής στρατηγικής.

Αναφορικά με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους ο κ. Κουτής ανέφερε πως υπάρχουν δύο δράσεις στο πρόγραμμα, οι οποίες χρηματοδοτούνται με ποσοστό 80% από το πρόγραμμα.

Η πρώτη αφορά την προμήθεια αμιγώς παραδοσιακών στολών τοπικού χαρακτήρα, μουσικών οργάνων ή θεμάτων ανάλογων των δραστηριοτήτων του κάθε Συλλόγου & η δεύτερη η δημιουργία-οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, των οποίων το υπόβαθρό τους θα στηρίζει ένας συγκεκριμένος θεματικός χαρακτήρας, που θα αναδεικνύει δηλ. συγκεκριμένα τοπικά πολιτιστικά χαρακτηριστικά.

Σημαντικές προϋποθέσεις για συμμετοχή των Συλλόγων στις δράσεις του προγράμματος, είναι αυτοί να είναι φορολογικά τακτοποιημένοι, όπως & με την εκλογική τους διαδικασία, όπως αυτή προβλέπεται στο καταστατικό τους, ενώ για την προμήθεια των παραδοσιακών στολών, θα πρέπει ο κάθε Σύλλογος να τηρεί & να καταθέσει μαζί με την πρότασή του & ένα «Μητρώο χορευτών», που απαρτίζουν τα χορευτικά τμήματα αυτού.

Να σημειώσουμε τέλος πως η…

Ημερομηνία λήξης ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης στήριξης, ορίζεται η 31/8/2018, ημέρα Παρασκευή, ενώ Αναλυτική πληροφόρηση σχετικά με τις προκηρυσσόμενες δράσεις, τους δικαιούχους, τις επιλέξιμες δαπάνες, τα ποσοστά επιχορήγησης, του όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής, τις προβλεπόμενες διαδικασίες, τα κριτήρια επιλεξιμότητας και επιλογής καθώς και σχετικό ενημερωτικό υλικό, μπορείτε να βρείτε στα ηλεκτρονικά αρχεία και στους ηλεκτρονικούς συνδέσμους που ακολουθούν:

ΟΠΣΑΑ 2014-2020 (Αίτηση Εγγραφής στον ΟΠΕΚΕΠΕ)

ΟΠΣΑΑ 2014-2020 (Οδηγίες για την αίτηση εγγραφής)

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

IMG_9851

IMG_9857

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Χρήστος Μιχαλάκης: Η επόμενη μέρα μας βρίσκει όλους ενωμένους για τη Θεσσαλία!

Θα ήθελα να συγχαρώ τον νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα για τη νίκη τ…