Arxiki

Στους Γόμφους βρέθηκε σήμερα Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017 ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος Β’, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Νομό & ειδικότερα στην πόλη της Καλαμπάκας, για την «ενθρόνιση» του νέου Μητροπολίτη Σταγών & Μετεώρων κ.κ. Θεοκλήτου.

Ο Μακαριώτατος κ.κ. Ιερώνυμος, στο πλαίσιο αυτό της επίσκεψής του, μπόρεσε & βρήκε λίγο χρόνο για να περάσει από ένα φιλικό του σπίτι στους Γόμφους, επισκεπτόμενος συγκεκριμένα το Οινοποιείο-Αποστακτήριο της οικογένειας Γ. Τσιαρδάκα, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγγελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών πατήρ Συμεών Βολιώτη & τον Αρχιδιάκονο πατήρ Ιωάννη  Μπούτση.

Έξωθεν της οικίας τον υποδέχτηκαν ο Μητροπολίτης Τρίκκης & Σταγών κ.κ. Χρυσόστομος, τα μέλη της οικογενείας Γ. Τσιαρδάκα, αλλά & πολλοί πιστοί.

Ο Μακαριότατος αρκετά ευδιάθετος & εγκάρδιος με όλους, μοίρασε με περισσή χαρά & απλότητα τις ευλογίες του στο χριστεπώνυμο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί, δωρίζοντας μάλιστα στα μικρά παιδιά από ένα σταυρουδάκι που περιέχετο σε πουγκί.

Στη συνέχεια & από τον κ. Γ. Τσιαρδάκα περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου με μικρή «στάση» στο αποστακτήριο που η οικογένεια παράγει δύο είδη τσίπουρου, με γλυκάνισο, διπλής απόσταξης & χωρίς γλυκάνισο, διπλής απόσταξης. Εκεί δοκίμασε το τσίπουρο διπλής απόσταξης χωρίς γλυκάνισο, το οποίο χαρακτήρισε θεσπέσιο, ενώ στη συνέχεια ο κ. Γιώργος Τσιαρδάκας του εξήγησε τη διαδικασία της απόσταξης που ακολουθείται για την παραγωγή του τσίπουρου, με παραδοσιακό τρόπο.

Εντύπωση του έκανε, στον χώρο της αποθήκης, η ύπαρξη μιας τεράστιας φωλιάς-αποικίας σφηκών, όταν ο κ. Τσιαρδάκας του είπε πως οι σφήκες αν & πάρα πολλές & ενώ έρχονται καθημερινά σε επαφή μαζί τους, έως τώρα δεν υπήρξε κάποιο κρούσμα με δυσάρεστα τσιμπήματα.

Κατόπιν, ο Μακαριότατος με τους υπόλοιπους φιλοξενούμενος της οικογένειας, γεύτηκαν μια ποικιλία εδεσμάτων, που ετοίμασε η οικογένεια, η οποία περιελάμβανε μια ποικιλία από πίτες(χορτόπιτα, ριζόπιτα, τυρόπιτα), διάφορα είδη σε τουρσί & τυριά, καναπεδάκια από πατέ πιπεριάς & ελιάς, ρεβιθοκεφτέδες, μανιτάρια με λαχανικά, μπακαλιάρο τηγανητό κ.ά., ενώ εξέχουσα θέση στο τραπέζι κατείχαν τα κρασιά παραγωγής της οικογένειας, όπως το κόκκινο από ποικιλία σταφυλιών καμπερνέ, το λευκό & το ροζέ από ποικιλίες σταφυλιών όπως σαρντονέ, μαλαγουζιά & τρεμπιάνο.

Κατά την αποχώρησή του ο μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος, χάρισε στην οικογένεια μια ασημένια πλακέτα-εικόνα που είχε ως θέμα τον Απόστολο Παύλο στην Ακρόπολη. Ο κ. Γ. Τσιαρδάκας χάρισε με την σειρά του στον Αρχιεπίσκοπο παραδοσιακό σπιτικό γλυκό του κουταλιού(σταφύλι & κυδώνι), κρασί ποικιλίας καμπερνέ & τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο διπλής απόσταξης, ενώ ο Ιερέας των Γόμφων πατήρ Απόστολος του χάρισε ένα ζευγάρι μανικετόκουμπα από ασήμι & χρυσό, ως ενθύμιον της επίσκεψής του στην ενορία των Γόμφων.

1 2 3 4 5 6

IMG_1147 Sfikofolia IMG_1149 IMG_1154 IMG_1155 IMG_1156 IMG_1562 IMG_1564 IMG_1566 IMG_1569 IMG_1570 IMG_1572 IMG_1574 IMG_1576 IMG_1577 IMG_1580

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά

Comments are closed.

Check Also

Άτρωτος ο Μαράβας, μέσα από μια μεγαλειώδη νίκη! Δεν βρέθηκε ακόμη η «Αχίλλειος πτέρνα» του (βίντεο/φωτό)

«Άτρωτος» τελικά αποδείχτηκε για άλλη φορά και στην 3η κατά σειρά εκλογική μάχη, για την κ…