Pialeia Papadopoulos (1)
Στα πλαίσια της προώθησης των πιο σημαντικών ζητημάτων για κάθε περιοχή του Νομού των περιφερειακών σχεδίων της παραγωγικής ανασυγκρότησης, κλιμάκιο της Ν.Ο. ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον βουλευτή κ. Σακί Παπαδόπουλο, επισκεύθηκε την Τ.Κ Πιαλείας.
Ο πρόεδρος της Τ.Κ Πιαλείας κ. Νικόλαος Λεμονάς, καθώς και ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κ. Μαράβας υποδέχθηκαν τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ στο κοινοτικό γραφείο & αφού πρώτα τους καλωσόρισαν στο χωριό, αναφέρθηκαν στα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους, αλλά και στα έργα που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα εθνικής ανασυγκρότησης.
Το πρώτο θέμα που τέθηκε από τον πρόεδρο ήταν το πρόβλημα της μη ύπαρξης «αναδασμού» και στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν, καθώς αρκετές γεωργικές εκτάσεις μένουν ανεκμετάλλευτες.
Το δεύτερο θέμα ήταν η χρηματοδότηση της μελέτης, για την «διευθέτηση του κεντρικού ποταμιού» της Τ.Κ Πιαλείας στο πρόγραμμα χρηματοδότησης και τέλος η αξιοποίηση του ονόματος «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ», που είναι άριστα συνδεδεμένο με την τοπική κοινότητα Πιαλείας.

 Ως γνωστόν, οι κάτοικοι του χωριού με τα ευρήματα και τους αρχαιολογικούς χώρους στις θέσεις «Φτελιάς» «Παλαιόκαστρο» & «Αλπίνα», που είναι γνωστοί στους αρχαιολόγους, συνέδεσαν αυτούς με τον Ασκληπιό, με την συλλογή και την επεξεργασία των βοτάνων, καθώς και με ερείπια αρχαίων λουτρών, θέλοντας να αναδείξουν το χωριό ως χώρο που έδρασε ο Ασκληπιός.

Στη συζήτηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των τοπικών συλλόγων, ο κ. Γιώργος Καπέλος ως πρόεδρος του Συλλόγου Πεπεζοπορίας και Ορειβασίας «Ο Ασκληπιος», ο γραμματέας του Συλλόγου «Οι φίλοι του μουσείου Πιαλείας» 
κ. Στέφανος Ντάκος και η αντιπρόεδρος του «Συλλόγου Γυναικών Πιαλειας» κ. Μαργαρίτα Ζαφείρη, οι οποίοι στάθηκαν κυρίως στην ανάδειξη του ονόματος «Ασκληπιού» στην πραγματοποίηση της καθημερινής ετησίας εκδήλωσης για τον Αακληπιό και στην αναβάθμιση αυτής, καθώς και στη μελέτη που αναμένεται να χρηματοδοτηθεί σε συνεργασία με το Δήμο Τρικκαίων.
Αρκετοί παρευρισκόμενοι εξέφρασαν τις ενστάσεις τους για το εκθετήριο αρωματικών φυτών στο Πρίνους, χωρίς στη μελέτη να προβλέπεται κάτι αντίστοιχο στην Πιαλεία. Ο δήμαρχος καθησύχασε τους παριστάμενους σχετικά με τη μελέτη για το θέμα «Ασκληπιός» και υποσχέθηκε την διευθέτηση των όποιων παρεξηγήσεων.
Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μίλησαν για τη συγκρότηση ομάδων παραγωγών και την παραγωγή αρωματικών φυτών, με προϋπόθεση να γίνεται πιστοποίηση του τρικαλινού λουκάνικου με συστατικό τη ρίγανη, που φύεται στο βουνό του Κόζιακα και έχει ιδιαίτερη γεύση.
Με το τέλος της συζήτησης ο δήμαρχος προσκάλεσε τους παρευρισκόμενους σε καφενείο του χωριού, οπού τους προσφέρθηκε εκλεκτό ντόπιο τσίπουρο.
Επιπλέον ο κ. Σάκης Παπαδόπουλος συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του χωριού κ. Ν. Λεμονά και τον κ. Γ. Καπέλο επισκεύθηκε τα υπόλοιπα καφενεία του χωριού, όπου οι κάτοικοι εξέφρασαν τις απόψεις τους για τα προβλήματα του χωριού, αλλά και για τα εθνικά θέματα που είναι σε εξέλιξη.

 

Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί & στις ιδιαίτερα καλές σχέσεις που διατηρούνται μεταξύ αυτών & του Δήμου Πύλης.
Pialeia Papadopoulos (2) Pialeia Papadopoulos (3) Pialeia Papadopoulos (4) Pialeia Papadopoulos (5) Pialeia Papadopoulos (6) Pialeia Papadopoulos (7) Pialeia Papadopoulos (8)
Load More Related Articles
Load More In Τοπικά

Comments are closed.

Check Also

Κώστας Σκρέκας: «Να στηριχτούν οι καταναλωτές μέσω της ‘‘Μόνιμης Μείωσης Τιμής’’ από την ελληνική βιομηχανία τροφίμων»

Τη στήριξη της Βιομηχανίας Τροφίμων στη νέα κυβερνητική πρωτοβουλία «Μόνιμη μείωση τιμής» …