edeya ok

Την ένταξή της στην Ε.Δ.Ε.Υ.Α.(Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης Ελλάδος), πέτυχε η ΔΕΥΑ του Δ. Πύλης, ύστερα από απόφαση που πάρθηκε κατά την πρώτη σύγκληση του Δ.Σ. της Επιχείρησης για το 2018, (πριν από δέκα μέρες περίπου), που σύμφωνα με τον Πρόεδρο κ. Χρ. Μπακάλη, αποτελεί σημαντική κίνηση, καθ’ότι η Ε.Δ.Ε.Υ.Α., αποτελεί τον ενδιάμεσο κρίκο για την εισροή κονδυλίων με την μορφή επιχορηγήσεων για έργα ύδρευσης-αποχέτευσης, από την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα, μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών.

Να σημειώσουμε εδώ πως η Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης αποτελεί το όργανο της κοινής εκπροσώπησης των ΔΕΥΑ και έχει γενικό σκοπό την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των ΔΕΥΑ και το συντονισμό των ενεργειών τους, με κύριο στόχο την υποβοήθηση των ΔΕΥΑ σ’ όλες τις φάσεις του έργου τους, για την κατοχύρωση και την αναβάθμιση του ρόλου του ως κοινωνικών φορέων.

H ΕΔΕΥΑ ιδρύθηκε το 1989 και λειτουργεί από το 1990.

Έχει έδρα της τη Λάρισα και διοικείται από 13 μελές Διοικητικό Συμβούλιο, που εκλέγεται κάθε πέντε χρόνια από τη Γενική Συνέλευση των μελών της και απαρτίζεται από εκπροσώπους των ΔΕΥΑ, Προέδρους ή μέλη των Διοικητικών τους Συμβουλίων.

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά…