agorastos

Κ. Αγοραστός: «Μήπως ο Κλεισθένης 2 έπρεπε να προηγηθεί του Κλεισθένη 1; Οι κυβερνώντες χάνονται στον χρόνο…»

«Με βάση τη διάταξη για ψήφιση κάθε έργου χωριστά στο Περιφερειακό Συμβούλιο, εμείς που έχουμε 2.000 έργα, θα πρέπει να ψηφίζουμε 3.000 μέρες…»

«Αν θέλεις να κάνεις κάτι, το κάνεις σωστά: απλή αναλογική πρώτης Κυριακής. Γιατί απλή αναλογική δεύτερης Κυριακής; Μήπως η κυβέρνηση είναι δεύτερης Κυριακής;»

«Αν θέλεις να κάνεις κάτι, το κάνεις σωστά: απλή αναλογική πρώτης Κυριακής. Γιατί απλή αναλογική δεύτερης Κυριακής; Μήπως η κυβέρνηση είναι δεύτερης Κυριακής;», σημειώνει μέσω του Alpha 96,5 ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ), Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός ενόψει της συζήτησης του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών στην ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Κώστας Αγοραστός διατυπώνει την άποψη πως το Νομοσχέδιο«δεν περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τη λειτουργία Περιφερειών και Δήμων, με βάση τις αρχές της επικουρικότητας και της ολότητας των πράξεων. Δηλαδή να μην γίνεται «μπαλάκι» ο πολίτης όταν θέλει να εξυπηρετηθεί. Αντίθετα, το Νομοσχέδιο μόνο στην απλή αναλογική αφορά και εξυπηρετεί κομματικές σκοπιμότητες», προσθέτει.

Σε άλλο σημείο της κριτικής του προς την κυβέρνηση, ο κ. Κ. Αγοραστός διερωτάται «γιατί δεν δίνουν τα χρήματα και τους ανθρώπους; την ώρα που υπάρχει πλήρης υποστελέχωσηκαι υποχρηματοδότησητης αυτοδιοίκησης», ενώ  σε σχέση με την αναλογία αποχωρήσεων-προσλήψεων σημειώνει ότι «για το 2019 το 1-1 που έχουν εξαγγείλει στο δημόσιο τομέα, το κάνουν 1-3 για την αυτοδιοίκηση».

«Το είπε και ο Υπουργός: θα γίνεται μοίρασμα των θέσεων»

Ο κ. Κ. Αγοραστός υποστηρίζει ότι «με την απλή αναλογική αυξάνεται το ενδεχόμενο «συναλλαγής» και εξηγεί πως «σήμερα συνεργαζόμαστε με τις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις αλλά τις συνεργασίες τις κάνουν οι πλειοψηφίες, όχι οι μειοψηφίες. Επειδή δεν υπάρχει στο μυαλό η συναλλαγή, ι μπορούν και γίνονται συνεργασίες. Όταν  θα υπάρχει στο μυαλό η συναλλαγή, αυτό δεν θα είναι εφικτό», υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΕΝ.Π.Ε. παραπέμποντας σε δήλωση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη: «Μα, το είπε και ο ίδιος ο υπουργός στην Άρτα: θα γίνεται μοίρασμα των θέσεων».

«Για 2.000 έργα θα ψηφίζουμε 3.000 ημέρες»

Είναι χαρακτηριστικό πως με βάση διατάξεις του “Κλεισθένη 1», θα απαιτείται έγκριση για το κάθε έργο ξεχωριστά το οποίο θα εντάσσεται στο ετήσιο τεχνικό πρόγραμμα περιφερειών και δήμων και όχι έγκριση συνολικά επί του τεχνικού προγράμματος, που σημαίνει «εμείς που έχουμε 2.000 έργα, θα πρέπει να ψηφίζουμε 3.000 μέρες. Εκεί πέρα κι αν υπάρχει συναλλαγή», εκτιμά ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Ταυτόχρονα, η εξαγγελία του κ. Π. Σκουρλέτη περί «Κλεισθένη 2», ο οποίος θα περιλαμβάνει βελτιώσεις για τον τρόπο λειτουργίας της αυτοδιοίκησης, προκαλεί την αντίδραση του κ. Κ. Αγοραστού, ο οποίος διερωτάται χαρακτηριστικά:«Μήπως ο Κλεισθένης 2  έπρεπε να προηγηθεί του Κλεισθένη 1; Οι κυβερνώντες χάνονται στον χρόνο».

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Ευχαριστήριο μήνυμα της νεοκλεγείσας προέδρου της ΤΚ Στουρναραίικων

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου έλαβαν τέλος την προηγούμενη Κυριακή. Τα συναισθή…