Syllogos Ekpedeytikwn PE Trikalwn
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Δ.Ο.Ε. – Ο.Λ.Μ.Ε.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

&

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

ΣΤΙΣ 11:00 ΤΟ ΠΡΩΙ

ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Π.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ (ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΤΕ)

 

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε.  Τρικάλων καλεί τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης,  να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση,  την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019.

Συνάδελφοι όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:00 το πρωί στα γραφεία της Διεύθυνσης Π.Ε. Τρικάλων (Πλατεία ΟΤΕ).

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Την άμεση απόσυρση του συστήματος  διορισμών που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, με το οποίο ουσιαστικά απαξιώνει την προϋπηρεσία και το πτυχίο και οδηγεί σε ένα αέναο κυνήγι τίτλων και προσόντων με όρους ανισότητας.

Το σύστημα που ανακοινώθηκε, δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα εμπόριο ελπίδας προς τους χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς και  περιφρόνηση των αναπληρωτών που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της εκπαίδευσης στις εσχατιές της χώρας.

Συνεχίζουμε και κορυφώνουμε, αποφασιστικά και διεκδικητικά, τον αγώνα για την πραγματοποίηση των χιλιάδων διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση, με βάση τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος.

Διεκδικούμε:

  • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών σε όλες τις πραγματικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου, σύμφωνα με τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος για τη δομή της εκπαίδευσης, με αναγνώριση του συνόλου της προϋπηρεσίας τους ως κυρίαρχο κριτήριο διορισμού.
  • Προσλήψεις αναπληρωτών μόνο όπου προκύπτουν έκτακτες ανάγκες, με συμβάσεις με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, αντίστοιχα των μόνιμων εκπαιδευτικών,
  • Κατάργηση της ωρομισθίας, του θεσμού των Αναπληρωτών Μειωμένου Ωραρίου και της ελαστικής εργασίας.

Apergia

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Τρομακτικές δηλώσεις Πούτιν που αυξάνουν την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο

Σε εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε ο Πούτιν ότι η Ρωσία ξεκινά συνεχείς περιπολίες στον ενα…