xeilia

Παλεύετε να ανακουφίσετε τα σκασμένα, ξηρά χείλη; Παραμελείτε συνήθως τη φροντίδα αυτού του ευαίσθητου σημείου στο δέρμα σας; Βεβαιωθείτε ότι αφιερώνετε τη δέουσα προσοχή σε αυτό το σημείο και χρησιμοποιήστε οποιαδήποτε από τις θεραπείες που σας παραθέτουμε, για να μην έχετε ποτέ ξανά σκασμένα και ξηρά χείλη.

Ξέρετε πώς να αποφύγετε τα σκασμένα χείλη;

Παρόλο που τα χείλη είναι από τα πιο ελκυστικά χαρακτηριστικά του προσώπου μας, πολλοί άνθρωποι τα παραμελούν. Αυτό συμβαίνει γιατί ξεχνούν ότι και αυτό το σημείο του σώματος απαιτεί τη δική του ιδιαίτερη φροντίδα.

Τα χείλη σας καλύπτονται από μια εξαιρετικά λεπτή στρώση δέρματος, η οποία μπορεί να στεγνώσει και να σπάσει όταν έρχεται σε επαφή με το περιβάλλον.

Αυτά τα σκασίματα και τα σχισίματα μπορεί να αποδειχτούν επώδυνα και να χρειαστούν ακόμη και αρκετές εβδομάδες για να αποκατασταθούν.

Κατά τη διάρκεια της ρουτίνας ομορφιάς σας, λοιπόν, είναι σημαντικό να συμπεριλάβετε ορισμένες συνήθειες που θα θρέψουν και θα προστατεύσουν τα σκασμένα χείλη σας.

Επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι δεν τις γνωρίζουν, σε αυτό το άρθρο θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας μερικές συμβουλές που θα βοηθήσουν στην πρόληψη και αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.

Μήπως τα χείλη σας είναι πολύ συχνά σκασμένα και με πληγές; Μη χάσετε τη συνέχεια του άρθρου!

Συμβουλές για να αποφύγετε τα σκασμένα χείλη

Για λόγους υγείας και αισθητικής, πρέπει να είστε προσεκτικοί σχετικά με τον τρόπο θεραπείας και φροντίδας των χειλιών σας, καθώς αυτή η περιοχή είναι πολύ ευαίσθητη.

Εάν δεν έχετε προβλήματα με τα ξηρά χείλη και πάλι πρέπει να υιοθετήσετε ορισμένες συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα και στο μέλλον.

Χρησιμοποιήστε κρέμα για τα χείλη

σκασμένα χείλη

Αποτελείται από ενυδατικά και αναγεννητικά συστατικά και είναι ένα βασικό εργαλείο για να διατηρείτε τα χείλη σας απαλά και ενυδατωμένα.

Οι λιπαρές ενώσεις της ενυδατώνουν το ξηρό δέρμα και βοηθούν στην εξάλειψη των νεκρών κυττάρων του δέρματος και των ακαθαρσιών.

Πίνετε περισσότερο νερό

Όταν το σώμα σας είναι αφυδατωμένο, αυτό γίνεται ορατό και στα χείλη σας. Η χαμηλή κατανάλωση νερού επηρεάζει το pH του σάλιου και μπορεί να προκαλέσει υπερβολική ξηρότητα.

  • Είναι σημαντικό να καταναλώνετε περίπου δύο λίτρα νερού ή άλλων υγιεινών υγρών ημερησίως.

Πραγματοποιήστε απολέπιση τακτικά

σκασμένα χείλη

Μερικές φορές, ίσως δεν είναι ορατό διά γυμνού οφθαλμού, αλλά το νεκρό δέρμα συσσωρεύεται στην επιφάνεια των χειλιών σας και επιφέρει επιπλοκές στην υγεία σας.

  • Ένα μείγμα από ζάχαρη και γιαούρτι ή μέλι μπορεί να είναι το μόνο που χρειάζεστε για να πραγματοποιήσετε μια απαλή απολέπιση.
  • Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να αγοράσετε μερικά από τα απολεπιστικά που διατίθενται στην αγορά.

Σπιτικές θεραπείες για σκασμένα χείλη

Δεν είναι πάντα δυνατό να εμποδίσετε τα χείλη σας από το να σκάσουν. Γι ‘αυτό είναι καλό να γνωρίζετε μερικές θεραπείες που θα επιταχύνουν τη διαδικασία επούλωσης.

Αιθέριο έλαιο λιβάνι

Γνωστό για τις ενυδατικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιγηραντικές ιδιότητές του, το συγκεκριμένο αιθέριο έλαιο θυμίαμα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε την όψη των σκασμένων χειλιών. 

Πώς να το χρησιμοποιήσετε;

  • Τρίψτε μερικές σταγόνες αυτού του ελαίου στα χείλη σας, κάνοντας απαλό μασάζ.
  • Μην το ξεβγάλετε και επαναλάβετε την ίδια θεραπεία τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.

Μέλι

μέλι σε γυαλινο δοχείο

Τα φυσικά ένζυμα και οι αντιβιοτικές ενώσεις στο μέλι το καθιστούν ιδανικό φάρμακο για την ανάπλαση και την επούλωση του τραυματισμένου δέρματος γύρω από τα χείλη.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε;

  • Αλείψτε μια γενναιόδωρη ποσότητα μελιού στα χείλη σας και αφήστε το για 20 έως 30 λεπτά.
  • Ξεπλύνετε και επαναλάβετε κάθε μέρα, μέχρι να παρατηρήσετε βελτίωση.

Έλαιο τεϊόδεντρου

Αυτό το φυσικό αντισηπτικό βοηθά στη θεραπεία των τραυμάτων και αποτρέπει ερεθισμό, ερυθρότητα και βακτηριακές λοιμώξεις.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε;

  • Εφαρμόστε μερικές σταγόνες του εν λόγω ελαίου στα χείλη σας και κάνετε μασάζ μέχρι να απορροφηθεί τελείως.
  • Εφαρμόστε τη θεραπεία κάθε μέρα μέχρι να επουλωθούν τα σκασίματα.

Ελαιόλαδο

ελαιόλαδο, ελιές

Χάρη στην πλούσια σύνθεση από λιπαρά οξέα, βιταμίνη Ε και αμινοξέα, το ελαιόλαδο είναι ένας πολύ καλός σύμμαχος για να ενυδατώσετε το δέρμα γύρω από τα χείλη σας και να θεραπεύσετε τυχόν πληγές.

Δεν είναι επιθετικό συστατικό, δεν θα αλλάξει το φυσικό σας pH και περιέχει αντιοξειδωτικά που ωφελούν την υγεία του δέρματός σας.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε;

  • Ζεσταίνετε μια κουταλιά της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και ενώ είναι ζεστό, το τρίβετε στα χείλη σας μέχρι να απορροφηθεί καλά.
  • Επαναλάβετε δύο φορές την ημέρα, χωρίς να το ξεπλύνετε.

Βούτυρο κακάο

Γνωστό για την περιεκτικότητά του σε βιταμίνη Ε, υγιεινά λιπαρά και βασικά μέταλλα, το βούτυρο κακάο εξακολουθεί να είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να φροντίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα σχετίζεται με το ξηρό δέρμα και τα χείλη.

Στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι προτιμούν να το χρησιμοποιήσουν σε σχέση με τα συμβατικά balms για τα χείλη, καθώς δεν περιέχουν επιθετικά χημικά ή αλλεργιογόνα.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε;

  • Εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα βούτυρο κακάο στο δέρμα των χειλιών σας, κάνοντας απαλό μασάζ.
  • Αφήστε το χωρίς να ξεπλύνετε και επαναλάβετε δύο φορές την ημέρα.

Υποφέρετε από σκασμένα χείλη; Δεν φροντίζετε όσο πρέπει αυτό το τόσο ευαίσθητο σημείο του δέρματος; Βεβαιωθείτε ότι αφιερώνετε τη δέουσα προσοχή σε αυτό και χρησιμοποιήστε οποιαδήποτε από τις θεραπείες που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο για να επουλώσετε τα ραγισμένα και ξηρά χείλη.

meygeia.gr

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Την Παρασκευή στη Μουριά, η κεντρική ομιλία του Βάιου Καλύβα