Arxiki

Το κουδούνι έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς χτύπησε σήμερα για 1.300.000 μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και για περίπου 125.000 μόνιμους δασκάλους, νηπιαγωγούς και καθηγητές.

«Πρεμιέρα» της νέας σχολικής χρονιάς είχαμε σήμερα Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018 & για τα σχολεία του Δήμου Πύλης, όπου μαθητές & καθηγητές, αντάμωσαν & πάλι στον γνώριμό τους σχολικό χώρο, ύστερα από την καλοκαιρινή ραστώνη.

Νέο «υλικό» για τα Γυμνάσια με τα πρωτάκια, που άφησαν το Δημοτικό, να κάνουν την πρώτη τους «βόλτα» σε ένα πρωτόγνωρο γι’ αυτά περιβάλλον, δηλώνοντας όμως έτοιμα να ανταποκριθούν στις νέες τους υποχρεώσεις.

Τελευταία όμως χρονιά για όσους μαθητές διανύουν φέτος την Γ’ Λυκείου, όπου οι υποχρεώσεις είναι πολλές & αυξημένες, ξέροντας πολύ καλά, ότι από την φετινή τους  πορεία, χαράσσεται κατά κάποιον τρόπο & η μελλοντική επαγγελματική τους πορεία.

Στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Πύλης παρέστη & παρακολούθησε τον καθιερωμένο Αγιασμό, τον οποίο τέλεσε ο Σεβασμιότατος Τρίκκης & Σταγών κ.κ. Χρυσόστομος, συνεπικουρούμενος του Αρχιερατικού Επιτρόπου Πύλης, π. Δημήτριου Κατσαρού & ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κ. Μαράβας, συνοδευόμενος από τους Αν/ρχους Οικονομικών κ. Θαν. Κωστάκη & Πολ. Προστασίας & Παιδείας κ. Σωτ. Αγγέλη, όπου στο τέλος ευχήθηκε σε μαθητές & καθηγητές, δύναμη & όρεξη για τη νέα τους σχολική χρονιά, ενώ ο Μητροπολίτης κ.κ. Χρυσόστομος ευχήθηκε στους μαθητές «Υγεία, Δύναμη & Φώτιση», χωρίς παρεκκλίσεις στο θεάρεστον ταξίδι της γνώσης.

Ακολούθησε ο Αγιασμός σε Λύκειο & Δημοτικό Σχολείο Πύλης & η πρώτη επίσημη σχολική μέρα έκλεισε με τον Αγιασμό στο ΕΠΑΛ Πύλης.

Στην τελετή του Αγιασμού στο Δημ. Σχολείο Πύλης παρεβρέθη & παρακολούθησε & ο σχολ. σύμβουλος της 5ης Περιφέρειας Τρικάλων κ. Απ. Σπαθής.

Σε όλα τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου ο «Αγιασμός», πραγματοποιήθηκε στις 8:30πμ & 9:00πμ, από τους ιερείς της αντίστοιχης του Σχολείου Ενορίας.

Να σημειώσουμε πως τις ευχές τους απέστειλαν, για μια καλή & δημιουργική σχολική χρονιά, η Δ/ντρια της Β/θμιας Εκπ/σης Τρικάλων κα Βασιλική Κάκλα, καθώς & ο Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου.

 

Φωτό:Γυμνάσιο Πύλης

Gymnasio (2)

Gymnasio (3)

Gymnasio (5)

Gymnasio (6)

Gymnasio (7)

Gymnasio (8)

Gymnasio (9)

Gymnasio (10)

Gymnasio (11)

 

Φωτό: Λύκειο Πύλης

Gymnasio (1)

Lykeio (1)

Lykeio (2)

Lykeio (3)

Lykeio (4)

Lykeio (5)

Lykeio (6)

 

Φωτό:Δημ. Σχολείο Πύλης

Dimotiko (1)

Dimotiko (4)

Dimotiko (5)

Dimotiko (6)

Dimotiko (7)

Dimotiko (8)

Dimotiko (9)

 

Φωτό:΅ΕΠΑΛ Πύλης

EPAL (1)

EPAL (2)

EPAL (3)

EPAL (4)

EPAL (5)

EPAL (6)

 

Φωτό:Δημ. Σχολείο Γόμφων

Gomfoi (1)

Gomfoi (2)

Gomfoi (3)

Gomfoi (4)

 

Φωτό:Δημ. Σχολείο Παλαιομοναστήρου

Palaiomonastiro (1)

Palaiomonastiro (2)

Palaiomonastiro (3)

Palaiomonastiro (4)

Palaiomonastiro (5)

Palaiomonastiro (7)

Palaiomonastiro (8)

 

Φωτό:Δημ. Σχολείο Φήκης

Fiki (1)

Fiki (2)

Fiki (3)

Fiki (4)

Fiki (5)

 

Φωτό:Δημ. Σχολείο Στουρναραίικων

sTOURNAREIKA (1)

sTOURNAREIKA (2)

sTOURNAREIKA (3)

sTOURNAREIKA (4)

sTOURNAREIKA (5)

 

Φωτό:Δημ. Σχολείο Ελάτης

Elati

 

Φωτό: Δημ. Σχολείο Πιαλείας

Pialeia (1)

Pialeia (2)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

«Πορεία νίκης», έδειξε και η περιοδεία της Τρίτης, για τον Κώστα Μαράβα 

Συνέχεια στην πορεία της νίκης για τον Κώστα  Μαράβα και την Τρίτη από τα χωριά Πηγή, Λυγα…