podilatikos

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Τρικάλων σε συνεργασία με τον Δήμο Πύλης, διοργανώνει 2ήμερο ποδηλατικών αγώνων ΔΡΜ στις 6 & 7 Οκτωβρίου. 

Συγκεκριμένα το Σάββατο 6/10/2018, θα διεξαχθεί ο αγώνας «Μάχη Πόρτας» ο οποίος είχε αναβληθεί. Το Σάββατο οι κατηγορίες που θα συμμετέχουν είναι: Μίνι (μικρά, μεγάλα, αγόρια , κορίτσια)/ Κορασίδες, Πανκορασίδες, Παμπαίδες, Παίδες, Μάστερς(Α,Β,Γ,Δ) και ΟΠΕΝ (Ανδρών, Γυναικών).

Την Κυριακή 7/10/2018 θα διεξαχθεί ο αγώνας «Ανάβαση Ελάτης». Στην «Ανάβαση Ελάτης» θα συμμετέχουν οι κατηγορίες: Άνδρες, Έφηβοι, Παίδες, , Κορασίδες, Μάστερς (Α,Β,Γ,Δ) και κατηγορία ΟΠΕΝ (Ανδρών, Γυναικών). Οι παραπάνω κατηγορίες θα συμμετέχουν στον αγώνα 15km . Οι Παμπαίδες θα συμμετέχουν στην απόσταση 5km.

Οι αγώνες είναι ενταγμένοι στο αγωνιστικό καλεντάρι 2018 και είναι εγκεκριμένοι από την ΕΟΠ.

Αθλοθέτης των αγώνων είναι ο Δήμος Πύλης.

ΑΓΩΝΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ «ΜΑΧΗ ΠΟΡΤΑΣ»

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 6/10/2018 ώρα λειτουργίας γραμματείας 12:30΄, ώρα έναρξης αγώνων 14:00΄

ΤΟΠΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: έξω από το Δημαρχείο Πύλης Τρικάλων (από την πλευρά του περιφερειακού). Στον ίδιο χώρο θα γίνουν ή εκκίνηση και τερματισμός των αγώνων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ – ΔΙΑΔΡΟΜΗ:
14:00΄ Μίνι μικρά 5,4 km, αγώνας σιρκουί 4 στροφών, μήκος διαδρομής 1,35 km εκκίνηση/τερματισμός στο δημαρχείο Πύλης, από την πλευρά του περιφερειακού. Η διαδρομή θα είναι κλειστή από αυτοκίνητα.

14:20’ Μίνι μεγάλα, 8,1km, αγώνας σιρκουί 6 στροφών, μήκος διαδρομής 1,35 km εκκίνηση/τερματισμός στο δημαρχείο Πύλης, από την πλευρά του περιφερειακού. Η διαδρομή θα είναι κλειστή από αυτοκίνητα.

14:45΄ Παμπαίδες – Πανκορασίδες – Κορασίδες, (αγώνας ΔΡΜ 2 στροφές)= 31,7km, εκκίνηση από δημαρχείο Πύλης – στη γέφυρα αριστερά προς Αγ. Βησσαρίων – δεξιά προς Φήκη – αριστερά προς Πιαλεία – Φιλύρα και σε 1km περίπου πάλι αριστερά προς Φιλύρα – ευθεία προς Αγ. Βησσαρίων (κλείσιμο 1ης στροφής) + αριστερά προς Φήκη για την 2η στροφή . Με το κλείσιμο της 2ης στροφής, από Αγ. Βησσαρίων – ευθεία προς Πύλη – μετά την γέφυρα δεξιά προς Δημαρχείο και τερματισμός.

16:00΄ Παίδες – Μάστερς – ΟΠΕΝ, (αγώνας ΔΡΜ 5 στροφές)= 74km, εκκίνηση από δημαρχείο Πύλης – στη γέφυρα αριστερά προς Αγ. Βησσαρίων – δεξιά προς Φήκη – αριστερά προς Πιαλεία – Φιλύρα και σε 1km περίπου πάλι αριστερά προς Φιλύρα – ευθεία προς Αγ. Βησσαρίων (κλείσιμο 1ης στροφής) + αριστερά προς Φήκη για τις επόμενες 4 στροφές. Με το κλείσιμο της 5ης στροφής από Αγ. Βησσαρίων – ευθεία προς Πύλη – μετά την γέφυρα δεξιά προς Δημαρχείο και τερματισμός.

19:00΄ Απονομές.

ΑΓΩΝΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ «ΑΝΑΒΑΣΗ ΕΛΑΤΗΣ 2018»

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Κυριακή 7/10/2018. Ώρα λειτουργίας γραμματείας: 09:30’. Ώρα έναρξης αγώνων: 11:00΄

ΤΟΠΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ:
Έξω από το Δημαρχείο Πύλης. Από αυτό το σημείο θα γίνει και η εκκίνηση του αγώνα για όλες τις κατηγορίες.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:
09:30’ έναρξη γραμματείας, κατάθεση δελτίων, εγγραφές, παραλαβή αριθμών αγώνα.

10:30’ σύντομο τεχνικό συνέδριο με τους εκπροσώπους των ομάδων και χαιρετισμός στους αθλητές και συνοδούς από τον Δήμο Πύλης.

11:00’ Εκκίνηση στις Κατηγορίες, Παμπαίδων. Τερματισμός στο 5,5km (Στο πρατήριο βενζίνης).

12:00’ Εκκίνηση του αγώνα «ΑΝΑΒΑΣΗ ΕΛΑΤΗΣ 2018», απόσταση χρονομετρημένης ανάβασης 12,9 + 2,1 προεκκίνηση = 15 χιλιόμετρα. Προσοχή!!! στο 5.5km θα έχουμε ενδιάμεσο σπριντ ανάβασης με έπαθλο μια διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο τις περιοχής και απευθύνεται σε γενική κατάταξη ανεξαρτήτου κατηγορίας . Ο τερματισμός του αγώνα, θα γίνει στην Ελάτη Τρικάλων.

14:00’ Απονομές σε όλες τις κατηγορίες. Στην Ελάτη Τρικάλων.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ 2ΗΜΕΡΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ:

Για την «Ανάβαση Ελάτης» θα γίνει μια προεκκίνηση 2,1km μέσα στην Πόλη.
Σύμφωνα με την νέα εγκύκλιο της ΕΟΠ, στους αγώνες αναβάσεων δεν επιτρέπεται η συνοδεία οχημάτων υποστήριξης των ομάδων. Δεν επιτρέπεται η υδροδοσία /τροφοδοσία των αθλητών, εκτός ειδικών καιρικών συνθηκών, όπου ο Αλυτάρχης του αγώνα αποφασίζει διαφορετικά.

Για τους παραπάνω λόγους:
Α) Δεν θα επιτραπεί σε κανένα όχημα συνοδείας να κινείται μέσα στον αγώνα. Πριν την εκκίνηση τα αυτοκίνητα συνοδείας θα πρέπει να φύγουν μπροστά.
Β) Θα υπάρχουν δύο σταθερά σημεία service για τους αγωνιζόμενους. Το 1ο σημείο θα είναι στο 5,5km (στο σπριντ ανάβασης) και το 2ο σημείο στο 9οkm (4km πριν τον τερματισμό στην Ελάτη στην διασταύρωση για Κοτρώνι). Σε αυτά τα σημεία μπορούν να κατευθυνθούν τα αυτοκίνητα συνοδείας φεύγοντας μπροστά, πριν την εκκίνηση του αγώνα.

Το ποδηλατικό διήμερο Πύλης, Ελάτης είναι δύο ξεχωριστοί αγώνες και ο κάθε ένας ποδηλάτης μπορεί να συμμετέχει σε έναν ή και στους δύο αγώνες εφόσον συμμετέχει η κατηγορία του. Όσοι αθλητές συμμετέχουν και στις δύο ημέρες, τους αριθμούς αγώνα θα τους παραδώσουν την δεύτερη μέρα.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές – ποδηλάτες που ανήκουν στην δύναμη της Ε.Ο.Π. και έχουν αγωνιστικό δελτίο θεωρημένο για το 2018.

Η κατηγορία ΟΠΕΝ θα χωρίζεται σε Ανδρών και Γυναικών θα είναι μια κοινή, ηλικιακά κατηγορία για όσους και όσες είναι άνω των 18 ετών και δεν έχουν αγωνιστικό δελτίο ΕΟΠ για το 2018 ή είναι αθλητές – αθλήτριες που η κατηγορία τους δεν περιλαμβάνεται στην προκήρυξη, όπως της κατηγορίας γυναικών. Η εγγραφή τους θα γίνεται με την δήλωση συμμετοχής (email) και ο αριθμός αγώνα θα παραλαμβάνεται με επίδειξη της ταυτότητάς τους ή άλλο ισότιμο έγγραφο που να φαίνεται η ηλικία τους.

Ο διοργανωτής Σύλλογος δεν φέρει καμιά ευθύνη για τυχόν φθορά ή κλοπή αθλητικού υλικού ή ατυχήματος. Ο διοργανωτής έχει την ευθύνη για ιατρική κάλυψη (παρουσία ιατρού και ασθενοφόρο ΕΚΑΒ σε προτεραιότητα) καθώς και για τεχνικά θέματα.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Οι κατηγορίες Μάστερς (Α,Β,Γ,Δ) και ΟΠΕΝ(ανδρών, γυναικών) έχουν παράβολο 15 ευρώ, για όσους θα συμμετέχουν και στους δύο αγώνες. Για όσους συμμετέχουν μόνο στον ένα αγώνα η συμμετοχή είναι 10 ευρώ. θα καταβάλλεται στην γραμματεία με την παραλαβή των αριθμών τουλάχιστον 20’ πριν την εκκίνηση.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Για διευκόλυνση των διοργανωτών παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή στο email: [email protected] μέχρι την Παρασκευή 5/10/2018 το μεσημέρι. Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα των διοργανωτών: 6986010785 και 6989154306.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ:
Ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π. για την Ποδηλασία Δρόμου.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ:
Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται στην προκήρυξη του αγώνα αποφασίζει επιτόπου και τελεσίδικα η Αγωνοδίκης Επιτροπή, η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης της.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:
Σε όλες τις κατηγορίες που θα συμπληρώσουν τον απαραίτητο αριθμό συμμετεχόντων βάση κανονισμού ΕΟΠ, στον 1ο νικητή απονέμεται κύπελλο, χρυσό μετάλλιο και δίπλωμα στον 2ο νικητή ασημένιο μετάλλιο, δίπλωμα και στον 3ο χάλκινο μετάλλιο και δίπλωμα και στους 4ο, 5ο και 6ο δίπλωμα. Στις κατηγορίες που δεν θα συμπληρώσουν τον απαραίτητο αριθμό συμμετεχόντων, θα γίνει συγχώνευση με την αμέσως επόμενη ή προηγούμενη κατηγορία, βάση κανονισμού ΕΟΠ.

Με Ποδηλατικούς Χαιρετισμούς! Π.Σ.ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Load More Related Articles
Load More In Αθλητικά
Comments are closed.

Check Also

Πωλείται Αγροτεμάχιο 5 Στρεμμάτων Στο Συνοικισμό Γ.Καραϊσκάκη

Διατίθεται προς πώληση άρτιο αγροτεμάχιο 5200 τ.μ στο Συνοικισμό Γεωργίου Καραϊσκάκη μεταξ…