pialeia-arxiki-4

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 9 Οκτωβρίου η προγραμματισμένη πορεία –ανάβαση στα «Μονοπάτια του Ασκληπιού» στην Πιαλεία την οποία συνδιοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού και ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Σπαθής Απόστολος.

pialeia-1

 

 

 

 

 

 

 

 

Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και με πολύ θετικά αποτελέσματα μιας και όλοι οι συμμετέχοντες βιώσανε από κοντά τα περάσματα και τα στέκια  του Ασκληπιού, την άγρια φύση τα βότανα, την αύρα και τις πηγές του Πήγασου. Την ορατή απλωσιά του τρικαλινού κάμπου  με τα χωριά του και τα χρώματά του. Τα στοιχειωμένα κάστρα του «Παλαιοκάστρου» και της «Αλπίνας» και τα ξεχασμένα αρχαιολογικά λείψανα στο Φτελιά , στην πλατεία της εκκλησίας, στη Νούλα και στην «Αλπίνα».

pialeia-2

 

 

 

 

 

 

 

 

Η περιήγηση ξεκίνησε από το σχολείο όπου τους εκδρομείς υποδέχθηκε ο διευθυντής του κ. Τάσος Βακουφτσής με τη γραμματέα του Π. Συλλόγου κ. Γεωργία Θάνου –Νικάκη.

pialeia-3

 

 

 

 

 

 

 

 

Τους έγινε ξενάγηση στο μουσείο από τον Πρόεδρο του Π. Συλλόγου και ιδρυτή του Μουσείου, συνταξιούχος τώρα δάσκαλος, κ. Παπαγιαννόπουλο Δ., ο οποίος μάλιστα ανέλαβε και την καθοδήγηση, όπως και την ενημέρωση σε όλη την διαδρομή.

pialeia-5

 

 

 

 

 

 

 

 

Μαζί τους ήταν και πιο εξειδικευμένα άτομα όπως ο δάσκαλος  Σεγκούνας Απ. (μανιταρογνώστης ), ο κ. Βασιλάκος Σωκράτης (γεωπόνος-βοτανολόγος), ο κ. Τριτάκης Β. (ιατρός ειδικός αγωγής υγείας και πρόληψης).

pialeia-6

 

 

 

 

 

 

 

 

Έτσι γευτήκανε τους κόκκινους καρπούς της μουρτζιάς (στην εικόνα) που εξισορροπεί την πίεση, μυρίσανε την ντόπια ρίγανη, μασουλήσανε το χόρτο –βότανο σκορπίδι, μάθανε για το βότανο «γοργογιάνι», διότι όποιος το παίρνει γρήγορα θα γιάνει, μασουλίσανε τα άνθη του πικροράδικου (ταραξάκος) που καθαρίζει τα νεφρά και αρκετά ακόμη.

Η πορεία ολοκληρώθηκε στις 14.00 και όλοι μαζί απολαύσανε το φαγητό στην ταβέρνα του κ Μητσιάκη.

pialeia-7 pialeia-8

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Τελεσίγραφο Ισραήλ: Εγκαταλείψτε τη βόρεια Γάζα

750 θέσεις της Χαμάς στη Γάζα στο στόχαστρο ολονύκτιων αεροπορικών επιδρομών Οι Ισραηλινές…