5

Παρουσία πλήθους κόσμου και με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 11 Οκτώβρη, στο Κέντρο Έρευνας-Μουσείο Τσιτσάνη, η παρουσίαση του νέου βιβλίου του κ. Βασίλη Ι. Τζανακάρη «ΣΜΥΡΝΗ 1919-1922, Αριστείδης Στεργιάδης εναντίον Χρυσοστόμου», που συνδιοργανώθηκε από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων και Μικρασιατών Ν. Τρικάλων, το βιβλιοπωλείο Τσιοπελάκος και τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Εκ μέρους της Ευξείνου Λέσχης η ταμίας του συλλόγου κ. Μαργαρίτα Τοπαλίδου έκανε ένα σύντομο χαιρετισμό και διάβασε το βιογραφικό του συγγραφέα.

Για το βιβλίο μίλησε ο φιλόλογος κ. Κώστας Μιχαλάκης ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας: «Είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου να μην κάνω κάποια παρουσίαση φέτος, όμως αυτό το βιβλίο αποτέλεσε εξαίρεση. Αιτία είναι η συναισθηματική σχέση με την προσφυγιά, καθώς μεγάλωσα κοντά στην πλατεία Προσφυγικού Συνοικισμού».

Το βιβλίο αναφέρεται στη Σμύρνη την τραγική περίοδο 1919-1922, βλέποντας τα γεγονότα μέσα από τη σχέση δύο μεγάλων προσωπικοτήτων στη Σμύρνη εκείνης της εποχής: του Ύπατου Αρμοστή στη Σμύρνη Αριστείδη Στεργιάδη και του Μητροπολίτου Σμύρνης Χρυσοστόμου. Ο συγγραφέας κάνει αναφορά στα πολιτικά, στρατιωτικά, κοινωνικά και οικονομικά γεγονότα αυτής της περιόδου αξιοποιώντας υλικό από δημοσιεύματα του τύπου και από δημόσια έγγραφα, παραθέτοντας πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Στο τέλος της παρουσίασης ο συγγραφέας απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού και υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου.

 

1

2

3

4

6

7

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Διακοπή ρεύματος σε ΤΚ & περιοχές του Δ. Πύλης

Ειδοποιούνται οι καταναλωτές ΔΕΔΔΗΕ των παρακάτω περιοχών ότι για να εκτελεσθούν απαραίτητ…