gefyri

Δεν πήγαν χαμένοι οι «κόποι», μέσω στοχευμένων ενεργειών, της δημ. Αρχής & της Π.Ε. Τρικάλων με επικεφαλής τον Αντ/ρχη κ. Χρ. Μιχαλάκη, καθώς & υπό τον συντονισμό του Περιφερειάρχη κ. Κ. Αγοραστού, πέντε νέα έργα πνοής, μέσω της «4ης Τροποποίησης του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ)» της Περιφέρειας Θεσσαλίας, έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά άλλων έργων, που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν δρομολογηθεί από τον Δήμο Πύλης.

Τα έργα, των οποίων οι διαδικασίες δημοπράτησης δεν προβλέπονται να είναι χρονοβόρες, μιας & όπου απαιτείται σχετική μελέτη αυτή ήδη υπάρχει, αναμένεται να ξεκινήσουν αρχές με μέσα Άνοιξης του επόμενου έτους, ήτοι το 2019.

Τα συγκεκριμένα έργα αφορούν στην ….

1)»Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου καταρράκτη στην Τ.Κ. Παλαιοκαρυάς & το μονοπάτι προς Ροπωτό», προϋπολογισμού 145.000€

2)»Ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου των Γόμφων», προϋπολογισμού 70.000€.

Δύο έργα-παρεμβάσεις , με τις οποίες επιδιώκεται η δημιουργία των απαραίτητων προϋποθέσεων για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων ήπιων μορφών τουρισμού, καθώς και η προστασία της περιοχής, αλλά & η αξιοποίηση των πολιτιστικών πόρων, καταστώντας τους αρχαιολογικούς χώρους, επισκέψιμους, ώστε μέσω του Πολιτιστικού Τουρισμού, να αναπτυχθεί & τονωθεί η τουριστική δραστηριότητα & σε άλλες περιοχές του Δήμου.

3)»Κατασκευή νέας περιφερειακής οδού στον οικισμό Γαρδικίου Δ. Πύλης», με την οποία θα επιτευχθεί η σύνδεσή του με την Αθαμανία, προϋπολογισμού 200.000€. Έργο με κεντρικό άξονα την αντίληψη της βελτίωσης της ασφάλειας τμημάτων του οδικού δικτύου και της κατασκευής νέων, με σκοπό την διευκόλυνση της επικοινωνίας των ανθρώπινων κοινοτήτων & βασικό μέλημα την ασφάλεια της μετακίνησης των πολιτών, την μείωση της επικινδυνότητας, αλλά και των επιπτώσεων τόσο στην οικονομική όσο και στην κοινωνική ζωή του τόπου.

4)»Βελτίωση των εγκαταστάσεων δημοτικού σταδίου Πύλης», προϋπολογισμού 100.000€. Έργο που συγκαταλέγεται στην γενικότερη φιλοσοφία της Δ/σης της Περιφέρειας, καθώς ο αθλητισμός και η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων, αποτελούν προτεραιότητες αυτής.

5)»Προμήθεια υλικών, για την βελτιστοποίηση του υπόγειου αρδευτικού δικτύου του αγροκτήματος Φήκης», προύπολογισμού 14.000€,εξασφαλίζοντας έτσι για τους αγρότες της περιοχής, με έναν πιο οικονομικό τρόπο, την ανάπτυξη & απόδοση των καλλιεργειών τους.

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Προσκλήσεις ύψους 306.058.870 ευρώ το 2024 από το νέο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2021 -2027

Στην έκδοση νέων προσκλήσεων συνολικού ύψους 306.058.870 ευρώ το έτος 2024 οδηγεί ο προγρα…