Foto Skrekas DETH 1

Τα μέτρα που προωθεί η Κυβέρνηση για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του αγροτικού τομέα, παρουσίασε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκρέκας, μιλώντας σε συνέδριο για την αγροτική καινοτομία που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, ο Τρικαλινός πολιτικός μίλησε στις εργασίες του Παγκόσμιου Συνεδρίου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας (Global Agripreneurs Summit – GAS), που για πρώτη φορά φέτος διοργανώθηκε στην Ελλάδα.

Στην παρέμβαση του, ο Υφυπουργός τόνισε ότι με το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο της Κυβέρνησης για τη διαχείριση του νερού, θα μπει φρένο στη σπατάλη των πολύτιμων υδάτινων αποθεμάτων και ταυτόχρονα θα μειωθεί ραγδαία το κόστος άρδευσης για τους αγρότες.

«Οι αγρότες πρέπει να εκπαιδευτούν στην ορθή χρήση του νερού» υπογράμμισε ο κ. Σκρέκας και επισήμανε ότι με τη  γεωργία ακριβείας, τη σωστή πληροφόρηση και την εκπαίδευση των αγροτών θα έχουμε μια πιο φιλική στο περιβάλλον γεωργία, με χαμηλότερο κόστος παραγωγής, που θα παράγει ποιοτικά και ασφαλή προϊόντα.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων παραχώρησε συνέντευξη στην ΕΤ3. Ο κ. Σκρέκας σημείωσε ότι χάρη στις ενέργειες της Κυβέρνησης απελευθερώνονται κεφάλαια ύψους 3 δις ευρώ, ώστε να υλοποιηθούν νέες επενδύσεις στον αγροτικό τομέα και οι αγρότες να αποκτήσουν πρόσβαση σε κεφάλαια με ευνοϊκούς όρους.

Επίσης, αναφέρθηκε στα κίνητρα που προωθεί η Κυβέρνηση για τη στήριξη των συνεργατικών σχημάτων, όπως είναι η μείωση της φορολογίας στο 10%, μέτρο που εξήγγειλε το ίδιο βράδυ και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην επίσημη Τελετή Εγκαινίων της 84ης ΔΕΘ.

Foto Skrekas DETH 2

Load More Related Articles
Load More In Αγροτικά νέα
Comments are closed.

Check Also

Λουλούδια: Tips για την φύτευση και την φροντίδα τους

Σε ποιον δεν αρέσει ένας ανθισμένος κήπος ή ένα μπαλκόνι στολισμένο με γλάστρες όμορφων φυ…