Lioutas Arxi

Συγκεκριμένα, από την Παρασκευή που επέστρεψε από τις κοινοβουλευτικές του υποχρεώσεις στην Αθήνα, ο Θανάσης Λιούτας επισκέπτεται όσο το δυνατόν περισσότερους παραγωγούς και χωριά σε όλο τον Νομό Τρικάλων, παραγωγούς οι οποίοι είδαν τις καλλιέργειές τους να καταστρέφονται από το χαλάζι.

Ο Τρικαλινός βουλευτής είδε τις κατεστραμμένες καλλιέργειες και διαπίστωσε την πολύ μεγάλη έκταση της ζημιάς. Ειδικότερα, ο ίδιος δήλωσε ότι «οι ζημιές είναι εκτεταμένες, οι καλλιέργειες καταστράφηκαν σε μεγάλο βαθμό και αυτό έχει τις εξής δυο πολύ κρίσιμες συνέπειες για τους παραγωγούς. Από τη μια πλευρά, η σοδειά θα είναι πολύ μειωμένη, σε σχέση με αυτή που θα ήταν πριν το χαλάζι και δεύτερον, η μειωμένη παραγωγή θα είναι και υποβαθμισμένη ποιοτικά, με αποτέλεσμα οι χαλαζόπληκτοι παραγωγοί να λάβουν και μικρότερες τιμές για το προϊόν τους, λόγω του γεγονότος αυτού».

Ο κύριος Λιούτας υπογράμμισε ότι οι ελεγκτές του ΕΛΓΑ, κατά τη διαδικασία των αποζημιώσεων, θα πρέπει να λάβουν υπ’ όψιν και τους δύο αυτούς κρίσιμους παράγοντες, ώστε οι αποζημιώσεις να είναι δίκαιες και να καλύψουν το σύνολο της οικονομικής ζημίας, την οποία οι χαλαζόπληκτοι παραγωγοί πρέπει πλέον να αντιμετωπίσουν.

Xalazi Lioutas (1)

Xalazi Lioutas (3)

Load More Related Articles
Load More In Αγροτικά νέα
Comments are closed.

Check Also

Άτρωτος ο Μαράβας, μέσα από μια μεγαλειώδη νίκη! Δεν βρέθηκε ακόμη η «Αχίλλειος πτέρνα» του (βίντεο/φωτό)

«Άτρωτος» τελικά αποδείχτηκε για άλλη φορά και στην 3η κατά σειρά εκλογική μάχη, για την κ…