dimos meteorwn

 Από σήμερα Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019 ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων, μέσω των κωδικών του TAXISnet, για το επίδομα στέγασης που θα χορηγηθεί σε 260.000 νοικοκυριά.

Το επίδομα ενοικίου (στέγασης) είναι προνοιακό πρόγραμμα για νοικοκυριά που διαμένουν σε μισθωμένη κατοικία ή επιβαρύνονται με το κόστος εξυπηρέτησης στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας.

Προϋποθέσεις και απαιτούμενα δικαιολογητικά

  1. Για τη χορήγηση του Επιδόματος Στέγασης, απαιτείται η προβλεπόμενη από τις οικείες διατάξεις του νόμου δήλωση και αποδοχή του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου συμβολαίου. Το μισθωτήριο θα πρέπει να είναι σε ισχύ κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και για το σύνολο της περιόδου χορήγησης του επιδόματος.
  2. Η σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας για την μισθωμένη κατοικία θα πρέπει να είναι στο όνομα του αιτούντα ή μέλους του νοικοκυριού. Η προϋπόθεση του προηγούμενου εδαφίου ισχύει από 1/1/2020. Μέχρι την 31/12/2019 η σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας για τη μισθωμένη κατοικία θα πρέπει να μεταφερθεί στο όνομα του αιτούντα ή μέλους του νοικοκυριού.
  3. Τα δικαιολογητικά που προσκομίζονται κατά περίπτωση στους Δήμους ή τα Κέντρα Κοινότητας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 5 της παρούσης είναι:
  4. Σε περίπτωση που η σύνθεση του νοικοκυριού είναι διαφορετική από αυτήν που εμφανίζεται από τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων, απαιτείται η προσκόμιση οποιουδήποτε δικαιολογητικού τεκμηριώνει τη μεταβολή (π.χ. πιστοποιητικό γέννησης, αντίγραφο ληξιαρχικής πράξης θανάτου κτλ)
  5. Σε περίπτωση που ο αιτών ή ενήλικο μέλος του νοικοκυριού είναι αλλοδαπός, κι εφόσον τα στοιχεία της άδειας παραμονής του δεν αντλούνται μέσω των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων, απαιτείται η προσκόμιση άδειας διαμονής σε ισχύ ή η βεβαίωση κατάθεσης αιτήματος ανανέωσής της.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν μπορούν να αιτηθούν οι: i) αιτούντες διεθνούς προστασίας (αιτούντες άσυλο), ii) κάτοχοι ειδικής βεβαίωσης νόμιμης διαμονής και iii) όσοι έχουν αιτηθεί για αρχική έκδοση (και όχι ανανέωση) άδειας διαμονής.

iii. Σε περίπτωση μονογονεϊκής οικογένειας, προσκομίζεται κάθε πρόσφορο δικαιολογητικό τεκμηριώνει ότι ένας μόνο γονέας ασκεί κατ’ αποκλειστικότητα ή μετά από σχετική ανάθεση με δικαστική απόφαση ή συμβολαιογραφική πράξη, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, την προσωρινή ή μόνιμη επιμέλεια ενός ή περισσότερων ανήλικων τέκνων (ενδεικτικά έγγραφα από τα οποία προκύπτει ότι είναι άγαμος, σε χηρεία ή διαζευγμένος, ή ο έτερος γονέας κρατείται σε σωφρονιστικό κατάστημα)

  1. iv. Σε περίπτωση οικογένειας με απροστάτευτο/α τέκνο/α προσκομίζεται δικαστική απόφαση ανάθεσης της επιμέλειας αυτού/ών σε μέλος του νοικοκυριού.

(ανήλικα μέλη του νοικοκυριού που είναι ορφανά και από τους δύο γονείς ή που κανείς γονέας δεν μπορεί να ασκήσει τη γονικό τους μέριμνα, λόγω ασθενείας, αναπηρίας, κράτησης ή στρατιωτικής θητείας)και που η επιμέλεια τους έχει ανατεθεί με δικαστικό απόφαση σε μέλος του νοικοκυριού.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εφαρμογή του Προγράμματος θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.epidomastegasis.gr/gov/Home/Info

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

ΗΠΕΙΡΟΥ & ΠΥΘΑΓΟΡΑ (ΙΣΟΓΕΙΟ)

 ΔΕΥΤΕΡΑ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ 09:00 – 13:00

Τηλ: 2432078661

 

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Μετεώρων εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020», συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και βασίζεται σε τρεις πυλώνες που είναι η υποδοχή, ενημέρωση και η υποστήριξη των πολιτών, η συνεργασία με υπηρεσίες και φορείς της πόλης και τέλος η παροχή υπηρεσιών που έχουν ως στόχο τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου  και διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των πολιτών.

Load More Related Articles
Load More In Εργασία - Απασχόληση
Comments are closed.

Check Also

 “Forest Park” στα Τρίκαλα;!  *  “ Έστι δε αρχή της λέξεως το ελληνίζειν” 

 Του Ηλία  Γιαννακόπουλου/Φ ι λ ο λ ό γ ο υ          “ Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική / το …