Arxiki

Με «ομόφωνη» απόφαση πέρασαν τα 26 από τα 27 θέματα ημερησίας διατάξεως κατά την χθεσινή τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Πύλης.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης & από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης τέθηκαν τρία ερωτήματα από τους δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Ι. Κουτσονάσιο & Ι. Παπακωνσταντίου.

Τα ερωτήματα του κ. Κουτσονάσιου αφορούσαν το ένα στην Ύδρευση & το άλλο στην αγροτική οδοποιία, για το αν η δημοτική Αρχή συνέταξε μελέτες, ώστε να εισρεύσουν χρήματα στα ταμεία του Δήμου, τα οποία θα μεταφραστούν σε σχετικά έργα, αναφέροντας παραδείγματα όμορων Δήμων.

Σχετικά με το θέμα των έργων για την Ύδρευση η απάντηση ήρθε από τον ίδιο τον Δήμαρχο κ. Κ. Μαράβα ο οποίος είπε πως ήδη έχουν γίνει τέσσερις μελέτες εκ των οποίων οι τρεις έχουν εγκριθεί, ενώ αναμένεται αυτή της Μουριάς για την οποία ο Δήμαρχος έχει το «ΟΚ» του Περιφερειάρχη & είναι θέμα χρόνου & αυτή να εγκριθεί.

Για το θέμα της αγροτικής οδοποιίας ο Δήμαρχος απάντησε πως το παράδειγμα του όμορου Δήμου Μουζακίου, δεν αφορούσε ποσό που εγκρίθηκε, αλλά επρόκειτο για προϋπολογισμό μελέτης που κατατέθηκε προς έγκριση & υπάγεται σε μέτρο που αφορά όλους τους Δήμους της Θεσσαλίας συνολικού προϋπολογισμού 4.400.000€.

Μέτρο στο οποίο έχει υπαχθεί & ο Δήμος Πύλης με μελέτες που κατέθεσε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για αγροτική οδοποιία, διεκδικώντας ποσό της τάξεως των 640.000€ & αναμένεται να εγκριθεί.

Το ερώτημα του κ. Παπακωνσταντίνου αφορούσε στην αργοπορία πληρωμής των συμβασιούχων στην «Καθαριότητα». Απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα δόθηκε από τον Προϊστάμενο της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Τζαχρήστο ο οποίος εξήγησε πως για το εναπομείναν χρονικό διάστημα αποπληρωμής των συμβασιούχων, έχουν βγει τα χρηματικά εντάλματα, έχουν ανέβει στην ΕΑΠ(Ενιαία Αρχή Πληρωμών) & άμεσα θα γίνουν οι πληρωμές.

Όσον αφορά στο χρονικό διάστημα από την υπογραφή της καινούργιας σύμβασης των συμβασιούχων & εντεύθεν, αναμένεται η έγκριση από τον Επίτροπο του χρηματικού εντάλματος, θα «ανέβει» στην ΕΑΠ & θα γίνει & εδώ εξόφληση. Μία διαδικασία η οποία έχει & αυτή δρομολογηθεί όπως απαιτείται εκ του Νόμου & σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχει ολοκληρωθεί.

Μετά & τις ερωτήσεις που αναλύθηκαν παραπάνω, ακολούθησαν τρία θέματα εκτός ημερησίας διατάξεως τα οποία αφορούσαν: το πρώτο στην Έγκριση του προϋπολογισμού του ΟΚΠΑΔ, το δεύτερο στην αποδοχή πίστωσης για κάλυψη λειτουργικών δαπανών των Σχολείων & το τρίτο στον ορισμό αντιπροσώπου του Δήμου για συμμετοχή στην ετήσια γενική συνέλευση του ΚΕΝΑΚΑΠ. Θέματα τα οποία & αυτά ψηφίστηκαν ομόφωνα από το Σώμα.

Ένα άλλο θέμα που ψηφίστηκε & αυτό ομόφωνα & ενδιαφέρει τον «αθλητικό κόσμο», ήταν η έγκριση ποσού για την κατασκευή κερκίδων στο γήπεδο του Πορταϊκού. Θέμα για το οποίο θα αναφερθούμε με σχετικό ρεπορτάζ στο εγγύς μέλλον.

Κι ένα άλλο σημαντικό θέμα, που ψηφίστηκε & αυτό ομόφωνα, αφορά στο πολιτιστικό πεδίο & συγκεκριμένα στην «Εβδομάδα Κινητικότητας»,(16-22/9/2017) στην οποία ο Δήμος Πύλης θα συμμετάσχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με μια σειρά εκδηλώσεων & τη συνεργασία & άλλων φορέων της πόλης. Θέμα για το οποίο & γι΄αυτό θα επανέλθουμε με αναλυτικό ρεπορτάζ.

IMG_0133 IMG_0138

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Οι κυνηγοί στο πλευρό των πλημμυροπαθών κατοίκων, των τριών Κοινοτήτων του Δ. Πύλης

Η χθεσινή δράση, είναι μια έμπρακτη απόδειξη προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης προς του…