katrougkalos copy

του Στέλιου Παπαπέτρου

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η μεταμεσονύχτια διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό μεταξύ του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου και των εκπροσώπων των θεσμών.

Η συνάντηση των δύο πλευρών άρχισε λίγο μετά τα μεσάνυχτα και ολοκληρώθηκε στις 2:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας, χωρίς να υπάρχει κανένα απολύτως σημείο σύμπτωσης μεταξύ των απόψεων του υπουργείου Eργασίας και των εκπροσώπων των πιστωτών. Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας σχολίασε χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει πολύ μεγάλη απόσταση μεταξύ των πιστωτών και της Ελληνικής πλευράς στο θέμα των επικουρικών συντάξεων».

Το κουαρτέτο των θεσμών απαιτεί περικοπές στις επικουρικές συντάξεις που προσεγγίζουν τα 800 εκ ευρώ, και απορρίπτει την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1,5% στις επικουρικές που προτείνει το υπουργείο Εργασίας. Ουσιαστικά η μεταμεσονύχτια διαπραγμάτευση κατέληξε σε πλήρες αδιέξοδο, καθώς οι πιστωτές δεν δέχονται την πρόταση του υπουργείου Εργασίας για το ΕΤΕΑ, η οποία περιλαμβάνει περιορισμένες μειώσεις στις επικουρικές, σε συνδυασμό με την αύξηση των εισφορών (εξοικονόμηση 350 εκατ. ευρώ) και την αξιοποίηση μέρους των αποθεματικών του ταμείου ύψους περίπου 200 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας στην μεταμεσονύχτια διαπραγμάτευση και σε ό,τι αφορά στις επικουρικές συντάξεις, οι εκπρόσωποι των θεσμών, συμπεριλαμβανομένης και της εκπροσώπου του ΔΝΤ, εμφανίστηκαν με κοινές θέσεις. Για σήμερα δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη εάν και πότε θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνάντηση μεταξύ του υπουργού Εργασίας και των εκπροσώπων των θεσμών.
Πηγή:naftemporiki.gr
Load More Related Articles
Load More In Οικονομία
Comments are closed.

Check Also

Με επιλογή Θ. Χήρα, στο περιθώριο η Μπλατζώνη! Ακέφαλο το Παλαιομονάστηρο!!! Πώς κατανέμονται οι έδρες…

Με την επιλογή «σιγή ιχθύος» ο επικεφαλής της παράταξης «Πορεία στο Μέλλον» Θεόδωρος Χήρας…