Ktinotrofoi (1)

Ξεκίνησε χθες Δευτέρα 12/3 από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών το δωρεάν “Πρόγραμμα Εκπαίδευσης & Υποστήριξης στον τομέα της Αιγοπροβατοτροφίας & Γαλακτομίας-Τυροκομίας”, το οποίο απευθύνεται σε όλους τους νέους(έως 40 ετών) με επαγγελματική ή μη σχέση με το αντικείμενο της  Αιγοπροβατοτροφίας & Γαλακτομίας-Τυροκομίας του Ν. Τρικάλων.

Το εν λόγω σεμινάριο διεξάγεται στον χώρο του Δημαρχείου του πρώην Καποδιστριακού Δήμου Γόμφων στην Λυγαριά & η διάρκειά του  είναι τέσσερις εβδομάδες(4 ώρες/ημέρα, πρωινές), όπου οι δύο πρώτες θα περιέχουν θεωρητική εκπαίδευση, ενώ οι δύο τελευταίες πρακτική άσκηση σε κτηνοτροφικές μονάδες & τυροκομεία της περιοχής.

Η εκπαίδευση θα αφορά στα αντικείμενα της Γενετικής Βελτίωσης, Εκτροφής, Αναπαραγωγής, Διατροφής, Γαλακτομίας-Τυροκομίας & Οικονομικής Διαχείρισης των κτηνοτροφικών μονάδων.

Το όλο πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα «Νιάρχος», ενώ παράλληλα παρέχεται η δυνατότητα, χρηματοδότησης ενός Business Plan, όπως για παράδειγμα για ένα τυροκομείο ή ενός μικρού εργαστηρίου γάλακτος, με τον αριθμό των επιλεγέντων να εξαρτάται ανάλογα με την περίπτωση & θα περιλαμβάνει καταρτιζόμενους που είτε διαθέτουν ήδη κάποια μονάδα & ενδιαφέρονται στην καθετοποιήσή της, είτε όχι.

Στο πρόγραμμα διδάσκουν καθηγητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών & με το πέρας αυτού, θα χορηγηθεί Πιστοποιητικό Παρακολούθησης από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ktinotrofoi (2)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν την «αγνοούμενη 8η ήπειρο» -Πώς χαρτογραφήθηκε πλήρως

Γνωρίζατε ότι υπάρχει και όγδοη ήπειρος; Ονομάζεται Zealandia -ή Te Riu-a-Māui στη γλώσσα …