Ppapageorgiou Nikos

         Του Νικολάου Ιωάν. Παπαγεωργίου 

  1. Το 1947 οι Αμερικανοί απέστειλαν στη χώρα μας κάποιον κ. Poll Porter προκειμένου να εκτιμήσει την επικρατούσα κατάσταση και να υποβάλλει προτάσεις σχετικές με το αν πρέπει να δοθούν στην Ελλάδα και στην Τουρκία 100.000.000 δολάρια για την καταπολέμηση του κουμμουνισμού και την ανασυγκρότησή τους.

Ο προαναφερθείς κύριος ανέφερε στο State Department τα παρακάτω:

«Εδώ δεν υπάρχει κράτος. Υπάρχει μόνο μία ιεραρχία πολιτική ο ένας χειρότερος από τον άλλο. Μοναδική τους έννοια η κατάκτηση της εξουσίας. Η ελληνική κυβέρνηση ζητάει συνεχώς βοήθεια προκειμένου να την χρησιμοποιήσει για την διαιώνιση των προνομίων μικράς κλίκας της πλατείας Κολωνακίου».

  1. Ο Χένρυ Κίσινγκερ, μετά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου το 1973 δήλωσε:

«Ο Ελληνικός Λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητα του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει για να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή σ’ όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή, μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ».

  1. Το πρωί της 21ης Ιουλίου 1974 έγινε ευρεία σύσκεψη υπό τον τότε Πρωθυπουργό κ. Αδαμ. Ανδρουτσόπουλο. Συμμετείχαν οι Αρχηγοί των Επιτελείων και υπηρεσιακοί παράγοντες. Στην εν λόγω σύσκεψη κατατέθηκαν εκ μέρους των Αρχηγών, σύμφωνα με το υπόμνημα του δικηγόρου Αλφαντάκη προς τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών τα παρακάτω:

Από τον Αρχηγό του ΓΕΝ κ. Αραπάκη: «Ευρίσκομαι προ των ακτών της Κυρήνειας με δύο (2) υποβρύχια τσέπης εξοπλισμένα δια 14 τορπιλών έκαστον. Έχω τα 11 αποβατικά σκάφη των Τούρκων υπό τα σκόπευτρά μου. Ουδέν δύναται να διασωθεί».

Από τον Αρχηγό του ΓΕΑ κ. Παπανικολάου: «Τα ΦΑΝΤΟΜΣ ευρίσκονται εις Κρήτην φέροντα βόμβας – πυραύλους εκ των οποίων ουδείς δύναται να γλυτώσει….»

Από τον Αρχηγό του ΓΕΣ κ. Γαλατσιάνο: « Εις τον Έβρο η Άμυνά μας είναι εξησφαλισμένη. Οι Τούρκοι δεν δύνανται να περάσουν και έχω ετοιμότητα βολών πυροβολικού…»

Αποφασίσθηκε όπως η έναρξη υλοποίησης των ενεργειών αυτών να πραγματοποιηθεί υπό την επίβλεψη του αρχηγού ΓΕΕΘΑ κ. Μπονάνου το πρωί της 22ας Ιουλίου 1974.

Αντί αυτών ο κ. Αραπάκης διέταξε την επιστροφή των υποβρυχίων, ο κ. Παπανικολάου δεν απογείωσε τα ΦΑΝΤΟΜΣ και ο κ. Γαλατσάνος δεν άρχισε τις βολές!!!

Διερωτώμαι:

Άραγε ποιο αόρατο κέντρο παρενέβη και συντόνισε τις ενέργειες – πράξεις των παραπάνω εις βάρος της πατρίδας μας;

Μήπως ο Χένρυ Κίσινγκερ μέσω των έμπιστων του Χένρυ Τάσκα και Σίσκο; Συμμετείχαν Έλληνες (τρόπος του λέγειν) πολιτικοί στην λήψη αυτών των αρνητικών αποφάσεων που τη νύχτα 21/22 Ιουλίου 1974 ανέτρεψαν τα αποφασισθέντα;

Εκείνο όμως που πολύ καλά γνωρίζω είναι πως οι δύο Αρχηγοί: του Ναυτικού (Αραπάκης) και Αεροπορίας (Παπανικολάου) παρέμειναν στις θέσεις τους επί μακρόν μετά την τραγωδία, ενώ ο Α/ΓΕΕΘΑ (Μπονάνος) και Α/ΓΕΣ (Γαλατσάνος) αποστρατεύτηκαν πάραυτα!!!!

  1. Κωνσταντίνος Καραμανλής στις 16 Ιουνίου 1976 στη Βουλή: «Η ευθύνη η βασική, η ευθύνη η πρωταρχική, η ευθύνη η εθνική, βαρύνει εμάς τους Έλληνες. Αυτό είναι Ελληνικόν φαινόμενον. Να φορτώνουμε πάντοτε στους ξένους τις ιδικές μας ευθύνες, τα ιδικά μας σφάλματα. Είναι μόνιμο φαινόμενο στην ιστορία του τόπου μας. Και κάποτε θα πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη των πράξεων μας, των σφαλμάτων μας και κατόπιν να αναζητούμε εκείνους οι οποίοι τους ενθαρρύνουν».

Τα παραπάνω αναφερόμενα, ώ Έλληνα, πες ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Όμως ισχύουν απόλυτα για τα, κατά την παρούσα χρονική περίοδο, τεκταινόμενα στην περιοχή μας.

Τώρα εμείς οι πολλοί είμαστε έτοιμοι;

  • Να διαλύσουμε τις μικρές κλίκες της πλατείας Κολωνακίου, όπως ανέφερε ο κ. Poll Porter;
  • Να συνετισθούμε σύμφωνα με τη ρήση του Χένρυ Κίσινγκερ;
  • Να μην παρενοχλούμε νευραλγικές περιοχές στρατηγικής σημασίας που ενδιαφέρουν και άλλες χώρες. Κι αυτό σύμφωνα με τις προσταγές του Εβραίου;
  • Να μην επηρεαζόμαστε από αόρατα κέντρα;
  • Να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας σύμφωνα με αυτά που μας είπε ο κ. Καραμανλής ο Α΄;

Εάν τα πράγματα αφεθούν να κυλήσουν από μόνα τους, να είμαστε βέβαιοι πως το μάννα εξ ουρανού βρίσκεται κάπου πολύ κοντά, πάνω απ’ τα κεφάλια μας. Και αν αυτά (τα κεφάλια) εξακολουθούν να έχουν ακόμα κάτι μέσα τους, είναι απαραίτητο αγαπητέ έλληνα αναγνώστη τώρα να διαμορφώσεις τις δικές σου αντιλήψεις και θέσεις, αφού λάβεις υπόψη αυτό που πριν πολλά χρόνια ο Αλέξανδρος Υψηλάντης είπε: «Ποτέ ξένος δεν βοηθάει ξένον χωρίς μεγαλύτερα κέρδη».

Ακούς, Έλληνα, το ξέρω. Είναι καιρός όλοι μας να σφιχτούμε!!!

Load More Related Articles
Load More In Βήμα των πολιτών
Comments are closed.

Check Also

Τρικαλινοί δρομείς στον Μαραθώνιο της Βιέννης!!!

Ακόμη μια αποστολή του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων σε Μαραθώνιο του εξωτερικού ! Αυτή την φο…