stithos kotopoulo

Μια εξαιρετική συνταγή που μπορεί να σερβιριστεί σε ένα πάρτι ή ως ορεκτικό στο καθημερινό μενού της οικογένειας. Το στήθος κοτόπουλο σε συνδυασμό με την πάπρικα, θα απογειώσουν γευστικά το πιάτο και θα τους ξετρελάνει όλους. Η υπέροχη μαρινάτα, θα δώσει μια ανεπανάληπτη γεύση στο φαγητό και το καλύτερο είναι, πως φτιάχνεται πολύ εύκολα.

Για να φτιάξουμε στήθος κοτόπουλο με πάπρικα

Υλικά για 2 άτομα:

  • 2 φιλέτα στήθους, κομμένα σε κύβους περίπου 2,5 εκατοστών
  • 1 κ.γ. λευκό ξύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία:

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από το κρέας), σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Αυτή είναι η μαρινάτα που θα μαρινάρουμε το κρέας για 2 ώρες τουλάχιστον.
  2. Μόλις περάσει η προθεσμία και η μαρινάτα έχει «ποτίσει» και έχει δώσει όλα τα αρώματα, ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος. Θα χρειαστούν περίπου 10 – 15 λεπτά για να ψηθεί.
  3. Σερβίρουμε σε πιατέλα και απολαμβάνουμε νόστιμο κοτόπουλο με πάπρικα, μια εύκολη, απλή και αρκετά απολαυστική συνταγή.

Παρασκευάζεται εύκολα και από τον πλέον αρχάριο στη μαγειρική και μάλιστα με πολύ καλά αποτελέσματα. Φτιάξτε την και καταπλήξτε μικρούς και μεγάλους με την υπέροχη γεύση που δίνει ο συνδυασμός κοτόπουλου, με την κατακόκκινη πάπρικα.

Καλή σας Όρεξη!

votanonkipos.gr

Load More Related Articles
Load More In Χόμπυ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Γόμφοι: “Έφυγε” από τη ζωή η Αναστασία Παπαδάκου

‘Έφυγε” σήμερα από τη ζωή η Αναστασία Παπαδάκου σε ηλικία 93 ετών. Η κηδεία τη…