dogs

Μια ασθένεια, την οποία οι Νορβηγοί κτηνίατροι δεν μπορούν να εντοπίσουν ακόμη, είναι η αιτία για τους θανάτους δεκάδων σκύλων στη σκανδιναβική χώρα μέσα σε διάστημα λίγων ημερών. Τα περισσότερα περιστατικά της ασθένειας, που εκδηλώνεται με εμετούς και αιματώδη διάρροια, έχουν σημειωθεί στην πρωτεύουσα Όσλο, στο Μπέργκεν, το Τροντχάιμ και στον βόρειο δήμο του Νόρντλαντ.

Σύμφωνα με το Νορβηγικό Κτηνιατρικό Ινστιτούτο, μόνο σήμερα Σάββατο αναφέρθηκαν έξι περιστατικά, ενώ δύο από αυτά τα ζώα έχουν ήδη πεθάνει.

Επίσης, αναφέρει, στις νεκροψίες που έχουν γίνει στα νεκρά ζώα έχουν εντοπιστεί δύο μη γνωστά βακτηρίδια, αλλά δεν μπορεί ακόμη να τα συνδέσει με επιδημία στα σκυλιά.

«Το να πεθαίνουν υγιή ζώα τόσο σύντομα δεν μπορεί παρά να είναι κάτι σοβαρό», δήλωσε ο διευθυντής εκτάκτων αναγκών του Ινστιτούτου Γιορούν Γιαρπ. «Είναι πρωτόγνωρη κατάσταση, δεν έχουμε δει ξανά κάτι ανάλογο».

Από την πλευρά της η Νορβηγική Υπηρεσία για την Ασφάλεια των Τροφίμων η ασθένεια φαίνεται να είναι «πολύ σοβαρή για τα σκυλιά, αλλά ακόμη είναι νωρίς για να διαπιστωθεί αν είναι κολλητική ή αν αφορά μεμονωμένα περιστατικά».

Η υπόθεση έχει ανησυχήσει και τη γειτονική Σουηδία, το Κτηνιατρικό Ινστιτούτο της οποίας δέχεται διαρκώς ερωτήματα από ιδιοκτήτες σκύλων, οι οποίοι φοβούνται για την υγεία των ζώων τους. Ωστόσο, όπως ανέφερε, ακόμη «δεν υπάρχουν πληροφορίες για το αν πρόκειται για μολυσματική ασθένεια, η οποία να απειλεί την υγεία των ζώων στη Σουηδία».

Πηγή: efsyn.gr

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Θ. Χήρας από Πύλη: Σας καλώ σε μια νέα πορεία με γνω΄ση, σύνεση και όραμα, στηρίζοντας μια παρουσία με μέλλον, όραμα & αξίες(βίντεο/φωτό)

Την κεντρική του ομιλία στην Πύλη, μπροστά από τον χώρο του εκλογικού του κέντρου, πραγματ…