PEZODROMIA-750x600

Ο Δήμος Τρικκαίων προχωρά σε έργα για τους πεζούς, τα ΑμεΑ, τον πολίτη, αρχικά από το κέντρο της πόλης

Τα πεζοδρόμια της πόλης των Τρικάλων ανακατασκευάζει ο Δήμος Τρικκαίων. Με 400.000€ από το ταμείο του, ο Δήμος μπορεί πλέον να αρχίσει την ανακατασκευή προ όφελος των πεζών, για μια πιο όμορφη πόλη, αρχικώς από το κέντρο της.

Είναι αλήθεια ότι τα πεζοδρόμια δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση, παρά τις κάποιες παρεμβάσεις που ήδη έχει κάνει ο Δήμος σε πορισμένα σημεία του κέντρου. Πλέον, με τη συγκεκριμένη εργολαβία, γίνονται έργα σε πλήθος κεντρικών οδών, σε συνδυασμό με τις προβλέψεις για τα ΑμεΑ.

Δηλαδή, για τοποθέτηση ραμπών, προκειμένου οι συμπολίτες και οι επισκέπτες να μην αισθάνονται πλέον τόσο έντονα την αδυναμία κίνησης στην πόλη. Μετά τις ράμπες σε συνεργασία με την ομάδα FreeMObility του ΕΕΕΕΚ Τρικάλων και την Κοινωφελή Εργασία, ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει να δείχνει την έμπρακτη προσπάθεια, να αλλάξει η εικόνα της πόλης για τα ΑμεΑ και των ΑμεΑ για την πόλη.

Χρειάζονται κι άλλες παρεμβάσεις, αλλά η αρχή έχει ήδη γίνει.
Μια αρχή που αφορά και στα πεζοδρόμια.

Οι εργασίες θα γίνουν κυρίως στους εξής δρόμους:
– Οι διασταυρώσεις στην οδό Κονδύλη από την πλευρά του πεζόδρομου.
– Οδός Απόλλωνος, από την οδό Γαριβάλδη μέχρι τις παλιές φυλακές.
– Οδός Βύρωνος, από την οδό Γαριβάλδη μέχρι τις παλιές φυλακές.
– Οδός Κανούτα, από οδό Βύρωνα μέχρι το Δημοτικό Παρκινγκ.
– Οδός Άννης Κομνηνής.
– Οδός Χατζηγάκη.
– Οδός Μαυροκορδάτου, τμήματα.
– Οδός Δεληγιώργη, από την πλατεία Δεσποτικού.
– Τμήματα πεζοδρομίων-οδών που χρήζουν αποκατάστασης.

Συγκεκριμένα θα γίνουν εκσκαφές, καθαιρέσεις, επιχώματα, κατασκευή ρείθρων και κρασπέδων, διαμόρφωση ραμπών, επιστρώσεις. Στόχος, φυσικά, η βελτίωση της κατάστασης στα πεζοδρόμια (ανισοσταθμίες, εμπόδια, ετερόκλητα υλικά επίστρωσης, έλλειψη ραμπών), που δυσχεραίνει  την κίνηση των πεζών, απαγορεύει σχεδόν την κίνηση για ΑΜΕΑ και δημιουργεί άσχημο αισθητικό αποτέλεσμα σε μια πόλη με έντονη ζωή και κίνηση στο κέντρο της.

Με τον νέο σχεδιασμό επιδιώκεται η βελτίωση των παραπάνω προβλημάτων, σε συνδυασμό με ένα δεύτερο στοιχείο: τις μελλοντικές σχεδιαζόμενες αναπλάσεις της παραποτάμιας περιοχής, του εμπορικού κέντρου, της λαϊκής αγοράς και του συμπλέγματος των κεντρικών πλατειών.

Οι προσφορές θα υποβάλλονται μέχρι 3 Μαΐου 2018, ενώ το άνοιγμά τους θα γίνει στις 10 Μαΐου, ώστε να επιλεγεί ο ανάδοχος εργολάβος.

 

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

 “Forest Park” στα Τρίκαλα;!  *  “ Έστι δε αρχή της λέξεως το ελληνίζειν” 

 Του Ηλία  Γιαννακόπουλου/Φ ι λ ο λ ό γ ο υ          “ Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική / το …