votanikos

Ο  Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας συναντήθηκε στο Γραφείο του στο Δημαρχείο με τον Επίκουρο Καθηγητή Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου  του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, παρουσία του Προέδρου του Δ.Σ. Πύλης κ. Χρήστου Νάκου, της Γεωπόνου του Δήμου κ. Έφης Φωτάκη και της υπαλλήλου κ. Βάνας Διαγουμά.

Σκοπός της συνάντησης  ήταν η πρόταση από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και η πρόθεση του Δήμου Πύλης, για την δημιουργία και εγκατάσταση «Βοτανικού  Κήπου» στην Πιαλεία στην περιοχή «Πάρκου Ασκληπιού-Σχολικό Κήπο», από το Εργαστήριο Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου  του Παν/μίου  Θεσσαλίας.

Την παραπάνω πρόταση βρήκε  σύμφωνο  τον Δήμαρχο Κων/νο Μαράβα και τους παράγοντες του Δήμου.

Ο  Καθηγητής  κ. Λύκας ενημέρωσε ότι το Πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα  το Εργαστήριο Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής, θα αναλάβει την υποστήριξη  της δράσης που αφορά την δημιουργία του Βοτανικού Κήπου, στην περιοχή της Πιαλείας για την παραγωγή πολλαπλασιαστικού υλικού αρωματικών φυτών.

Ως είναι φυσικό το Εργαστήριο  θα παρέχει υπηρεσίες όπως την Μελέτη των κλιματικών παραμέτρων  της περιοχής,  για την εγκατάσταση φυτών που είναι συμβατά με το κλίμα της.

Επίσης θα γίνουν και οι σχετικές χημικές αναλύσεις εδάφους από την συγκεκριμένη έκταση στην οποία θα εγκατασταθούν οι καλλιέργειες, καθώς και του νερού με το οποίο θα αρδευτούν.

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά

Comments are closed.

Check Also

Σάκης Ποντίκας: Τα ιδανικά του Κ. Μαράβα, με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο, γιατί κι εγώ πάντα ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, είμαι .

Καθώς το ημερολόγιο πλησιαζει την 08/10/2023, ημέρα Περιφερειακών/Δημοτικων/Τοπικών εκλογώ…