Oreivatikos Arxiki

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ή πρώτη κοπή βασιλόπιτας του Συλλόγου Πεζοπορίας και Ορειβασίας Πιαλείας στην Θέση «Κόλιακας» της πρώην Κοινότητας Πιαλείας.

Ένα πάρα πολύ ειδυλλιακό σημείο του χωριού στις πλαγιές του αγέρωχου Κόζιακα, αφού από την βόρεια πλευρά του, βλέπει κανείς όλο το χωριό με το υπέροχο βουνό, όπου όλα του τα χρόνια ο «Ασκληπιός» συνέλεγε τα βότανά του και από την άλλη πλευρά όλο τον τρικαλινό κάμπο.

Την βασιλόπιτα ευλόγησε & έκοψε ο εφημέριος του χωριού πατήρ Φώτιος Κωτούλας, ο οποίος ευχήθηκε τα καλύτερα για τον Σύλλογο και εν συνεχεία πήρε τον λόγο ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Καπέλος Γεώργιος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την πολύ μεγάλη συμμετοχή και παρουσία του στο Σύλλογο, αναφέρθηκε στον σκοπό του Συλλόγου που έχει να κάνει με τον ορεινό όγκο του χωριού και προπάντων με τον μεγαλύτερο γιατρό της αρχαιότητας τον Ασκληπιό ο οποίος για όλα του τα χρόνια, προέβαινε στην συλλογή βοτάνων από την Αρχαία Πιάλεια, μεταφέροντας τα στο ιατρείο στην Τρίκκη.

Στην ομιλία του ο κ. Καπέλος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θα πρέπει όλα αυτά τα μονοπάτια να τα «κατακτήσουμε» & πρέπει  να δώσουν όλοι μαζί οι φορείς του χωριού σε συνεργασία με τον Δ. Πύλης, μεγάλο αγώνα για να αποτρέψουν την διαστρέβλωση της ιστορίας του Ασκληπιού».

Το φλουρί αντιστοιχούσε σε δύο δώρα. Το πρώτο σε μία διανυκτέρευση τεσσάρων ατόμων στο παραδοσιακό σπίτι «Μανώλιες»(πατήστε στο λινκ), πού βρίσκεται στο Πήλιο, το οποίο κέρδισε ο κ. Κ. Ντάκος & το δεύτερο σε ένα σεσουάρ το οποίο κέρδισε ο κ. Αναστ. Οικονόμου.

Από τον σύλλογο προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενους Σουβλάκια – Λουκάνικα – Κρασί – Τσίπουρο και Αναψυκτικά . ‌

Την εκδήλωση τίμησαν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ κ. Χρ. Μπακάλης, ο δημ. σύμβουλος κ. Δημήτρης Καλαντζής, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Νικ. Λεμονάς, η Πρόεδρος του Συλλόγων Γυναικών Πιαλείας κα Φανή Υφαντή, του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεγάρχης κ.Δημ. Παπαγιαννόπουλος, αλλά & εκπρόσωποι φορέων της Κοινότητας.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε & μία ακόμη δράση του Συλλόγου:

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου ο Σύλλογος Πεζοπορίας και Ορειβασίας Πιαλείας, θα πραγματοποιήσει πεζοπορία στα μονοπάτια του Ασκληπιού.

Το πρόγραμμα θα έχει ως εξής : Συνάντηση και αναχώρηση από την πλατεία του χωριού στις 8:45 το πρωί. Θα γίνει μετάβαση στη θέση «Παλαιόκαστρο», όπου θα γίνει η διάνοιξη και η χάραξη στο μονοπάτι. Στη συνέχεια στη βρύση «Γάβρος», «Αγριοκαστανιά», «Μιζιτας», «Πουρνάρια» και επιστροφή στο χωριό. Απαραίτητα σε όλους… το νερό και η κατάλληλη ενδυμασία.

Οι υπεύθυνοι & τα μέλη του Συλλόγου, σας περιμένουν όλους, μικρούς και μεγάλους, να γνωρίσετε μαζί τους την ιστορία του τόπου και τα υπέροχα μέρη του.

(φωτό:Κάπα-Θήτα)

Oreivatikos (1) Oreivatikos (2) Oreivatikos (3) Oreivatikos (4) Oreivatikos (5) Oreivatikos (6) Oreivatikos (7) Oreivatikos (9) Oreivatikos (10) Oreivatikos (11) Oreivatikos (12) Oreivatikos (13) Oreivatikos (14) Oreivatikos (15) Oreivatikos (16) Oreivatikos (17) Oreivatikos (20) Oreivatikos (21) Oreivatikos (22) Oreivatikos (25) Oreivatikos (26) Oreivatikos (27) Oreivatikos (28) Oreivatikos (29) Oreivatikos (31) Oreivatikos (32) Oreivatikos (33) Oreivatikos (36) Oreivatikos (37) Oreivatikos (38) Oreivatikos (39) Oreivatikos (40)

 

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος

Comments are closed.

Check Also

Σάκης Ποντίκας: Τα ιδανικά του Κ. Μαράβα, με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο, γιατί κι εγώ πάντα ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, είμαι .

Καθώς το ημερολόγιο πλησιαζει την 08/10/2023, ημέρα Περιφερειακών/Δημοτικων/Τοπικών εκλογώ…