ÅðôÜ äéáóùèÝíôåò áðü åëéêüðôåñï Super Puma ôïõ Ðïëåìéêïý Íáõôéêïý (óôï óôéãìéüôõðï óôï áåñïäñüìéï ôçò ÊÝñêõñáò) , áðü ôï ðëïßï Norman Atlantic, Ýîé ¸ëëçíåò êáé Ýíáò Éôáëüò, áðïâéâÜóôçêáí óôçí ÊÝñêõñá, ôçí ÄåõôÝñá 29 Äåêåìâñßïõ 2014.
(EUROKINISSI)

(φωτό: Eurokinissi)

Η τραυματισμένη ορειβάτισσα κατάφερε να φτάσει στο καταφύγιο Αποστολίδη, από όπου την παρέλαβε ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας για να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο

Επιτυχής ήταν η επιχείρηση διάσωσης-μεταφοράς της γυναίκας ορειβάτισσας που τραυματίστηκε στον Όλυμπο, έπειτα από πτώση σε χιονοσκεπή περιοχή, από ύψος 500 μέτρων περίπου, στη θέση λούκι Μύτικα.

Η τραυματίας κατάφερε με τη βοήθεια των ανθρώπων που ήταν μαζί της να μεταβεί στο καταφύγιο Αποστολίδη, από όπου την παρέλαβε ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η επιχείρηση βοήθειας της άτυχης γυναίκας ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι χθες, όταν ενημερώθηκε από τους συναδέλφους της, η Διεύθυνση Επιχειρήσεων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Άμεσα, βρέθηκαν στην περιοχή διασώστες, οι οποίοι άκουγαν φωνές για βοήθεια από τους συντρόφους της ορειβάτισσας, χωρίς όμως να μπορούν να έχουν οπτική επαφή.

Όπως ανέφεραν πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η επιλογή του ελικοπτέρου για τη μεταφορά της σε νοσοκομείο ήταν αναγκαστική, καθώς δεν μπορούσε να φτάσουν άνθρωποι και οχήματα στο σημείο.

Πηγή:in.gr

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Σε μεγάλη νίκη οδεύει ο Κώστας Μαράβας!!!

,Σε μεγάλη νίκη φαίνεται να οδεύει ο νυν Δήμαρχος κ. Κώστας Μαράβας, ύστερα κι από τα πρώτ…