default

«Κι’ όσο αγαπώ την πατρίδα μου δεν αγαπώ άλλο τίποτας. Ναρθή ένας να μου ειπή ότι θα πάγη ομπρός η πατρίδα, στρέγομαι να μου βγάλη και τα δυό μου μάτια.

Ότι αν είμαι στραβός, και η πατρίδα μου είναι καλά, με θρέφει, αν η πατρίδα μου αχαμνά, δέκα μάτια νάχω, στραβός θανά είμαι. Ότι σ΄αυτείνη θα ζήσω, δεν έχω σκοπό να πάγω αλλού».

(Ιω. Μακρυγιάννης)

Μία διαφορετική ημέρα ξημέρωσε σήμερα, ημέρα της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, (συμπληρώνοντας 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία), καθώς δεν είναι τα «καιρικά», αλλά οι χαλεποί καιροί & η λαίλαπα της πανδημίας του κορονοϊού που άπλωσε τα μαύρα δίχτυα της, όχι μόνο την χώρα μας, αλλά στην υφήλιο ολόκληρη, που θρηνεί έως τώρα δεκάδες θύματα, εγλωβίζοντάς μας στους δικούς του κανόνες και ρυθμούς.

Μπορεί ο κορονοϊός να «φυλάκισε» τους Έλληνες στα σπίτια τους, ερημώνοντας δρόμους και πλατείες, που άλλες φορές τέτοια μέρα ήταν γεμάτα από κόσμο που συνέρρεε εκεί για να χειροκροτήσει την παρελαύνουσα μαθητιώσσα νεολαία & το αξιόμαχον του ελληνικού στρατού, αποτίοντας φόρο τιμής στους ηρωικά πεσόντες προγόνους μας σε όλα τα πεδία των μαχών, κερδίζοντας το μεγαλύτερο αγαθό στη ζωή, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, από κάθε λογής εχθρό που την επιβουλεύτηκε…

…Δεν κατάφερε όμως να φυλακίσει την αισιοδοξία και προπάντων την ψυχή & σκέψη των Ελλήνων, που τέτοια μέρα ανατρέχει χιλιάδες χρόνια πίσω και αντιλαμβανόμενοι τις θυσίες των προγόνων τους, αποτιμούν την προσφορά τους, ενισχύοντας την ιστορική τους συνείδηση & το χρέος τους απέναντί τους & στις επόμενες γενιές, να συνεχίσουν να αγωνίζονται με το ίδιο σθένος & με ηθικόν ακμαιότατον, απέναντι σε κάθε είδους απειλή, που θα μπορούσε να στερήσει ελευθερία, αξίες και ιδανικά από ένα υπερήφανο ΕΘΝΟΣ…το Ελληνικόν!

Έτσι, σήμερα σε όλη τη χώρα δεν θα πραγματοποιηθούν οι συνήθεις δοξολογίες, παρελάσεις & καταθέσεις στεφάνων, παρά μόνον και κατ’ εξαίρεσιν,  στεφάνι θα καταθέσουν στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην Αθήνα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με την γαλανόλευκη όμως να κυματίζει στα μπαλκόνια κάθε σπιτιού, απ’ άκρη σ’ άκρη σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, στέλνοντας παντού το μήνυμα, ιδίως στην «Τουρκιά», ότι είμαστε ζωντανοί, ενωμένοι και πάντα έτοιμοι να πράξουμε τα αυτονόητα όποτε & οπουδήποτε χρειαστεί!

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά…