meta-to-maksimou-ixiro-adeisma-kai-apo-boutsi-ston-kammeno.w_l

(φωτό:EUROKINISSI)

Έκπληκτος δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, από τα όσα είπε ο Πάνος Καμμένος σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών

Έκπληκτος δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, από τα όσα είπε ο Πάνος Καμμένος σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, ενώ σημείωσε πως ο ίδιος δεν έχει καταλάβει τι ακριβώς προτείνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ειδικότερα, μιλώντας στο kontra channel ο κ. Βούτσης δήλωσε «έκπληκτος» για τη ρητορική του Π. Καμμένου, εκφράζοντας μάλιστα την απορία του τόσο για το «το plan B» που πρότεινε ο Π. Καμμένος όσο και για την πρόσκληση που απεύθυνε στις ΗΠΑ να αναπτύξουν στρατιωτικές βάσεις και σε άλλα σημεία της Ελλάδας.

«Δεν γνωρίζω πού κατατείνει σε αυτή τη ρητορική» είπε συγκεκριμένα ο Ν. Βούτσης, προσθέτοντας ότι τα όσα είπε ο υπουργός Άμυνας και επικεφαλής των ΑΝΕΛ «είναι πολύ πέρα από τη διατύπωση της πάγιας θέσης του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και του ίδιου, και είναι σεβαστή και διατυπωμένη ότι δεν συμφωνεί με τη συμφωνία των Πρεσπών.»

 Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής «εμείς εργαζόμαστε για τη συνεργασία στα Βαλκάνια, αντίθετα με τη διαμόρφωση αξόνων για να αποτρέψουμε τα εθνικιστικά δόγματα και στερεότυπα από πλευράς Αλβανίας και Τουρκίας. Άρα δεν αντιλαμβάνομαι πού θα βοηθούσε η διαμόρφωση αντιαξόνων και αντιμετώπων με άλλες χώρες που ανέφερε ο Πάνος Καμμένος».

«Δεν είναι και εύκολο να κατανοηθούν σε βάθος», επανέλαβε ο Ν. Βούτσης για τις δηλώσεις Καμμένου, προσθέτοντας ότι «περιμένω να δώσει παραπέρα ερμηνείες για να κατανοήσουμε τι εννοεί. Έχω εκτιμήσει ότι αυτό είναι λάθος από κάθε άποψη. Η μεγάλη στρατηγική διαφορά έγκειται στο αν θα περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής.

Σημειώνεται ότι μετά τις δηλώσεις Καμμένου, το Μέγαρο Μαξίμου προχώρησε σε… «άδειασμα» του υπουργού Άμυνας μέσω διαρροής κυβερνητικών πηγών.

«Η ελληνική κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στη Συμφωνία των Πρεσπών. Σέβεται τις συνταγματικές διαδικασίες στη γείτονα και στηρίζει τις προσπάθειες του κ. Ζάεφ να υλοποιήσει τις προϋποθέσεις για να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

thetoc.gr

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Επίσκεψη Κ. Αγοραστού στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας- Ευχαρίστησε γιατρούς και υγειονομικό προσωπικό για τον καθημερινό αγώνα προσφοράς στον άνθρωπο 

Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και εκ νέ…