Arxiki

Νοσταλγικές στιγμές έζησαν το Σάββατο 31 Αυγούστου το βράδυ οι συμμαθητές και συμμαθήτριες απόφοιτοι το 1969 από το Λύκειο και μετέπειτα το Εξατάξιο Γυμνάσιο Πύλης που συναντήθηκαν, για πολλοστή φορά ύστερα από 50 ολόκληρα Χρόνια στην Πύλη

Πρώτος σταθμός της συνάντησης τους ήταν στον αύλειο   χώρο του Γυμνασίου Πύλης, τώρα στεγάζεται το Δημαρχείο Πύλης, εκεί μέσα σε από μια συγκινησιακή ατμόσφαιρα αφού πρώτα αντάλλαξαν θερμή χειραψία και ζεστό εναγκαλισμό μεταξύ τους, μαζί πάντα παρόν σε τέτοιες εκδηλώσεις και ο πρώην Διευθυντής του Σχολείου κ. Βασίλειος Αρβανίτης, ήρθαν στην θύμηση  τους παλαιές μαθητικές νοσταλγικές στιγμές από εκείνα τα νεανικά χρόνια.

Αφού βγήκαν και οι κλασικές αναμνηστικές φωτογραφίες με φόντο το παλιό Γυμνάσιο Πύλης(νυν Δημαρχείο) κατευθύνθηκαν προς την Ταβέρνα –Ουζερί «Ο ΜΑΚΗΣ» στην Πύλη για ένα απολαυστικό δείπνο.

Σύντομο καλωσόρισμα έκανε ένας εκ των συμμαθητών ο κ. Ιωάννης Μπλέτσας ο οποίος απευθυνόμενος σε όλους και ιδιαίτερα στον Διευθυντή και Καθηγητή Φιλόλογο τότε του Γυμνασίου Πύλης, κ. Βασίλειο Αρβανίτη, ανέφερε…

«Η παρουσία σας αποτελεί τιμή για εσάς τους ίδιους που κατακτήσατε τον αγώνα της ζωής επαγγελματικά ,κοινωνικά και για το Λύκειο Πύλης».

Συνεχίζοντας ο κ. Μπλέτσας τόνισε ότι «χαίρομαι που είστε εδώ απόψε να νοιώσουμε το δέσιμο που υπήρχε  μεταξύ μας  και να αναπολήσουμε την νοσταλγία των μαθητικών χρόνων ύστερα από 50 χρόνια».

Τελειώνοντας  ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους που στην συγκεκριμένη συνάντηση έδωσε ο καθένας μια δροσερή νότα χαράς και νοσταλγίας.

Κατόπιν το λόγο πήρε ο κ. Αρβανίτης ο παλιός Καθηγητής τους  ο οποίος τόνισε, την χαρά του και την ευχαρίστηση για την πρόσκληση σε αυτήν την συνάντηση επισημαίνοντας απευθυνόμενος προς τους πρώην μαθητές του, ότι… «Πετύχατε τα μέγιστα. Το Γυμνάσιο Πύλης  είχε μεγάλες επιτυχίες ήθος, επίπεδο για όλα τα παιδιά του Γυμνασίου Πύλης, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζανε».

Ο  κ. Αρβανίτης έκλεισε την ομιλία του με μια φράση του Αριστοτέλη  ¨Οι Ηλικιωμένοι έχουν μεγάλο παρελθόν και λίγο μέλλον.   Ενώ οι Νέοι έχουν μικρό παρελθόν και μεγάλο μέλλον».

Α.Τ.

IMG_1388

IMG_1389

IMG_1394

IMG_1398

IMG_1399

IMG_1409

IMG_1416

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Η έρευνα για την κλιματική αλλαγή και τις πολιτικές για το περιβάλλον στο Delphi Economic Forum(βίντεο)

Στο Delphi Economic Forum, στις 11 Απριλίου, συζητήσαμε τα αποτελέσματα της έρευνας της pr…