kapi

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και τα ΚΑΠΗ του Δήμου Λαρισαίων διοργανώνουν, από 2 Οκτωβρίου δωρεάν μαθήματα για ηλικιωμένους, προς εξοικείωση και εκμάθηση ηλεκτρονικών υπολογιστών, σε δύο επίπεδα, αρχαρίων και προχωρημένων.

Σε μία εποχή δύσκολη και απαιτητική, στόχος των προγραμμάτων  είναι να ανταποκρίνονται οι ηλικιωμένοι άνθρωποι σε ζητούμενα του σήμερα ως υγιείς και δραστήριοι πολίτες που προσφέρουν στον εαυτό τους, στην οικογένεια και στην τοπική κοινωνία.

Οι θεματικές ενότητες που θα διδαχθούν σε τμήματα 12-15 ατόμων είναι οι εξής:

  • Νέες τεχνολογίες στην τρίτη ηλικία (Αρχάριοι)

Σκοπός αυτής της ενότητας είναι η εκμάθηση βασικών στοιχείων πληροφορικής και η πλοήγηση στο διαδίκτυο (απλή αναζήτηση πληροφοριών στο Ιnternet, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, skype), δηλαδή όλες αυτές τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι νέες ψηφιακές τεχνολογίες, τα οποία θα τους επιτρέψουν να αναπτύξουν τις κατάλληλες δεξιότητες, γνώσεις και ικανότητες, ώστε να «γηράσκουν ενεργώς», δηλαδή να παραμένουν ενεργοί τόσο στην προσωπική, οικογενειακή, ενδεχομένως επαγγελματική όσο και στην κοινωνική τους ζωή.

[Διάρκεια: 40 ώρες]
  • Χρήση   Διαδικτύου  και  Ηλεκτρονικά  Μέσα  Κοινωνικής  Δικτύωσης (Προχωρημένοι)

Σκοπός της θεματικής ενότητας αυτής είναι οι εκπαιδευόμενοι να εξοικειωθούν με τη χρήση του διαδικτύου (αναζήτηση πληροφοριών, ηλεκτρονικές αγορές κτλ.) και με τη διαχείριση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Επιπλέον θα γνωρίσουν αλλά  και θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν τις εφαρμογές – μέσα κοινωνικής δικτύωσης (skype, facebook, twitter). Εξάλλου  δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως η τεχνολογία και συγκεκριμένα η πρόσβαση στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και το διαδίκτυο, επηρεάζει θετικά την ποιότητα ζωής κάθε ανθρώπου με την κοινωνική δικτύωση, τη μείωση της απομόνωσης, την πρόσβαση σε πληροφόρηση για θέματα υγείας, αλλά και για ψυχαγωγία.

[Διάρκεια: 40 ώρες]

Να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη φάση του προγράμματος από 22 Μαΐου μέχρι 10 Αυγούστου 2017 εκπαιδεύτηκαν 100 περίπου συμπολίτες μας στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης, στο 9ο Δημοτικό Σχολείο, αλλά και στο ΚΕΚ  ΓΣΕΒΕΕ, όπου τόσο η μαζική συμμετοχή, όσο και η ενθουσιώδης ανταπόκριση των ηλικιωμένων ήταν αξιοσημείωτη.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στα κατά τα τόπους ΚΑΠΗ από 14 Σεπτεμβρίου έως 29 Σεπτεμβρίου 2017. Για  περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα:

Τμήμα Δια Βίου Μάθησης: Ρούσβελτ και Οικονόμου Εξ’ Οικονόμων,

2410 680246 κα. Δερπάνη Ευγενία

Α’ ΚΑΠΗ : Τσαρουχά 9, 2410 233918 κα. Ριζούλη Αναστασία

Β’ ΚΑΠΗ: Τέρμα Λαγού & Κρανώνος, 2410 620014  κα.Τουρτούνη Δάφνη

Γ’ ΚΑΠΗ: Ηρώων Πολυτεχνείου και 23ης Οκτωβρίου, 2410 233430 κα. Γιαννίκη Βασιλική

Δ’ ΚΑΠΗ: Αχιλλέως 54, 2410 610468 κα. Κωστοπούλου Δήμητρα

Ε’ ΚΑΠΗ: Βόλου 104, 2410 239499 κα. Κωστοπούλου Δήμητρα

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Ευχαριστήριο μήνυμα της νεοκλεγείσας προέδρου της ΤΚ Στουρναραίικων

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου έλαβαν τέλος την προηγούμενη Κυριακή. Τα συναισθή…