Arxiki

Όπως και πέρυσι, έτσι κι εφέτος και στα πλαίσια των «Ασκληπιείων» ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΠΙΑΛΕΙΑΣ» διοργάνωσε πορεία- περίπατο με τον  διακριτικό τίτλο: «Στα στέκια του Ασκληπιού στη θέση «Παλαιόκαστρο» Πιαλείας,  όπου ο αρχαιολόγος Καστριότης (1903) αναφέρει ότι υπήρχε το φαρμακοτριβείο του Ασκληπιού.

Οι περιπατητές πιστοί στο ραντεβού τους, συναντήθηκαν σήμερα Κυριακή 4/11 στις 10:00 το πρωί στον χώρο  του Σχολικού Λαογραφικού Μουσείου της Πιαλείας & από εκεί & με ΙΧ μετέβησαν στη θέση «Φιλίκια» (στο δρόμο προς το Ξυλοπάροικο), απ’ όπου ξεκίνησαν την πορεία-ανάβασή τους  προς το «Παλαιόκαστρο», μια απόσταση περίπου 1.000 μ. και σε υψόμετρο 500 μ., την οποία κάλυψαν σε 30 με 40 λεπτά περίπου.

Εκεί & από τον κ. Βασ. Πανάγο, πρώην Γυμνασιάρχη Γυμνασίου Πύλης, έγινε ενημέρωση σχετικά με τα γεωγραφικά και ιστορικά στοιχεία του «Παλαιοκάστρου», του φαρμακοτριβείου του Ασκληπιού, τα Ρωμαϊκά Λουτρά και τον αρχαίο Ναό της Αρτέμιδος.

Κατόπιν οι περιπατητές, με αρκετές εμπειρίες, μοναδικές εικόνες & αναζωογονημένα τα πνευμόνια τους με το καθαρό οξυγόνο του Κόζιακα, πήραν το δρόμο της επιστροφής, για να φτάσουν στην αφετηρία τους, γύρω στη 1:00μμ.

Μεταξύ των περιπατητών ήταν & ο υποψήφιος Δήμαρχος Πύλης κ. Θεοδ. Χήρας, καθώς & ο Σχολ. σύμβουλος της 5ης Περιφέρειας Σχολικών Συμβούλων Δημ. Εκ/σης Τρικάλων κ. Απ. Σπαθής.

(φωτό:Sa-Kal)

orivasia (1)

orivasia (2)

orivasia (3)

orivasia (4)

orivasia (5)

orivasia (6)

orivasia (7)

orivasia (8)

orivasia (9)

orivasia (11)

orivasia (12)

orivasia (13)

orivasia (14)

orivasia (15)

orivasia (16)

orivasia (17)

orivasia (18)

orivasia (19)

 

 

 

 

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Πώς αυξάνονται οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα ανάλογα με την προϋπηρεσία

Διευκρινήσεις για τις αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα ανάλογα με την προϋπηρεσία (τριετίες) δ…