451496176

Πολύ μικρότερα τα ποσοστά της εφηβικής εγκληματικότητας στη χώρα

Ο δείκτης της εφηβικής παραβατικότητας στην Αυστραλία και ειδικότερα στην κομητεία της Νέας Νότιας Ουαλίας έχει κατακρημνιστεί κατά τις δύο τελευταίες δεκαετίες.

Η παράξενη αυτή πτώση στα ποσοστά έχει να κάνει με τα πάντα, από χρήση ναρκωτικών και μικροκλεψιές μέχρι οδήγηση υπό την επήρεια μέθης και βίαιες συμπεριφορές.

Και όπως μας λέει επίσημη κρατική μελέτη, δεν είναι γιατί εφαρμόστηκαν πρωτοποριακά μέτρα αποτροπής εγκλήματος ή νέες τεχνικές παρακολούθησης, κάθε άλλο. Είναι απλώς γιατί τα νιάτα προτιμούν να κάθονται σπίτι και να βλέπουν Netflix ή να περιηγούνται στο Instagram!

364593506

Η μελέτη του Australian National University κατέγραψε μεγάλη πτώση σε όλους τους τομείς της νεανικής παραβατικότητας, με κάποιους δείκτες να παρουσιάζουν μείωση ακόμα και στο μισό. «Πού έχουν πάει όλοι οι νεαροί παραβάτες;» τιτλοφορείται χαρακτηριστικά η έκθεση, την οποία εξηγούν οι εγκληματολόγοι με τα νέα ήθη της νεολαίας και το «κόλλημα» των νεαρών με το ίντερνετ, τα κοινωνικά μέσα και τις νέες μορφές οικιακής ψυχαγωγίας.

Όπως υποδεικνύουν ωστόσο στο μόνιμο κλισέ τέτοιων μελετών, χρειάζονται περισσότερες έρευνες για να αναλύσουν την παραβατική πτώση των νεολαίων…

newsbeast.gr

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Σε πλήρη εξέλιξη αντιπλημμυρικά έργα και καθαρισμοί ποταμών και ρεμάτων στο Ν. Τρικάλων, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας(φωτό)

Περιοδεία Κώστα Αγοραστού, Χρήστου Μιχαλάκη, Γιάννη Μπουτίνα… Τα έργα αντιπλημμυρική…