kopi xorton

Έργα με πυξίδα την ασφάλεια των ανθρώπων

 Σε παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας προχώρησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, κόβοντας χόρτα, καθαρίζοντας τάφρους σε επικίνδυνα σημεία και υλοποιώντας εργασίες συντήρησης ασφαλτικών στρώσεων σε σημεία που εμφανίζονται ρηγματώσεις – καθιζήσεις ή φυσιολογική φθορά με την πάροδο του χρόνου.

Πιο συγκεκριμένα η Περιφέρεια Θεσσαλίας υλοποίησε έργα συνολικού προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ που αφορούν το οδικό δίκτυο στο Βόρειο, Νότιο Τομέα και Δυτικό της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. Τα έργα χρηματοδοτήθηκαν από το Πρόγραμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «πρόκειται για χρήσιμες παρεμβάσεις που αφορούν την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων. Η καθημερινή δουλειά που γίνεται από τις Υπηρεσίες τις Περιφέρειας Θεσσαλίας έχει σαν στόχο την καλυτέρευση της καθημερινότητας των πολιτών. Ιεραρχήσαμε τις ανάγκες και προβήκαμε στην υλοποίηση έργων που έχουν ως στόχο την αύξηση της οδικής ασφάλειας. Συνεχίζουμε με παρεμβάσεις σε όλο το οδικό δίκτυο, και όπου υπάρχει ανάγκη».

Ειδικότερα, τα έργα αυτά έχουν ως στόχο να καθαριστεί όποιο φυσικό εμπόδιο έχει αναπτυχθεί, η τοποθετηθεί, σε ερείσματα και σε τάφρους, εκατέρωθεν αλλά και σε νησίδες του οδικού δικτύου του Βόρειου και Νότιου της Π. Ε. Λάρισας, συνολικού προϋπολογισμού 200.000 ευρώ. Αναλυτικά πραγματοποιούνται εργασίες όπως:

– καθαρισμός ερεισμάτων από οποιαδήποτε φερτά υλικά (επιχώματα), κοπή χόρτων, κλαδιών, θάμνων, απομάκρυνση  κατεστραμμένων πινακίδων κάθετης σήμανσης και στηθαίων ασφαλείας με ταυτόχρονη αντικατάσταση αυτών.

– καθαρισμός τάφρων από φερτά υλικά, οποιασδήποτε μορφής και απομάκρυνση αυτών,  ιδιαίτερα όταν είναι κοντά σε τεχνικά, για την ομαλή απορροή των υδάτων.

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί παρεμβάσεις στο δρόμο προς Τύρναβο -Γυρτώνη, Δελέρια και Ροδιά, στο δρόμο Σκήτης – Αγιοκάμπου και Δήμητρα – Ανατολή ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες ακολουθούν παρεμβάσεις στους δρόμους Καλλιθέα – Άγιος Δημήτριος, Καλλιθέα – Καρυά και Ελασσόνα – Δεκάτη.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε το έργο «Συντήρηση Οδικού Δικτύου Δυτικού Τομέα Π.Ε. Λάρισας» προϋπολογισμού 800.000 €.

Αναλυτικότερα, υλοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του υφιστάμενου οδικού δικτύου του οποίου η συντήρηση ανήκει στην αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. Ενδεικτικά αναφέρονται οι δρόμοι Γυρτώνη-Αμπελώνας-Τύρναβος, από Κουλούρι μέχρι Γυρτώνη και από γέφυρα Χατζηγώγου μέχρι Σαραντάπορο κατά τμήματα.

 

Οι εργασίες διακρίνονται:

α) σε εργασίες συντήρησης ασφαλτικών στρώσεων σε σημεία που εμφανίζονται ρηγματώσεις-καθιζήσεις ή φυσιολογική φθορά με την πάροδο του χρόνου.

β) σε εργασίες συντήρησης της υποδομής και των τεχνικών, σε περιπτώσεις που παρουσιάζονται εκτεταμένες αστοχίες και φθορές.

γ) βελτίωση-συμπλήρωση της οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης

asfaltostrosi

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Σε ηλεκτρική καρέκλα ο Θ. Χήρας. Ποιον θα αποφασίσει να «πετάξει» εκτός του νέου ΔΣ;;;

Σε ηλεκτρική καρέκλα όμως κάθεται ο Θ. Χήρας, γιατί εκτός από την διαχείριση της βαριάς ήτ…