skrekas

Επενδυτική «έκρηξη» άνω των 2 δις ευρώ έρχεται τα επόμενα δύο με τρία χρόνια στον πρωτογενή τομέα, όπως είπε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας, μιλώντας την Τετάρτη στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1 «Από τις έξι».

«Εμείς πρόκειται να ρίξουμε στην αγορά πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ δημόσια δαπάνη από ευρωπαϊκούς πόρους, τα οποία θα κατευθυνθούν στον πρωτογενή τομέα, στους κτηνοτρόφους, στους γεωργούς» και τη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων, «έτσι ώστε να μπορέσουμε να επανεκκινήσουμε την οικονομία από τη μια πλευρά και από την άλλη να εκσυγχρονίσουμε την παραγωγή», σημείωσε ο Υφυπουργός.

«Τεσσεράμισι χρόνια επί ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε επενδυτική έρημος. Ούτε ένα επενδυτικό έργο αγροτικό δεν χρηματοδοτήθηκε από τα Σχέδια Βελτίωσης και τα Σχέδια Μεταποίησης. Ούτε ένα έργο αγροτικών υποδομών δεν δημοπρατήθηκε τα τεσσεράμισι χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ» επισήμανε ο κ. Σκρέκας και συμπλήρωσε:

«Και στους 12 πρώτους μήνες [της νέας Κυβέρνησης], ήδη, στις 25 του μηνός ολοκληρώνεται η δημοπράτηση τριών εγγειοβελτιωτικών έργων, αξίας άνω των 35 εκατ. ευρώ  […] και έχουμε άλλα τέσσερα έργα αγροτικών υποδομών σε όλη την Ελλάδα, άνω των 40 εκατ. ευρώ, τα οποία δημοπρατούνται το επόμενο διάστημα».

Επίσης, ανέφερε ο Υφυπουργός, ετοιμάζουμε ένα ολόκληρο σχέδιο για τις αγροτικές υποδομές για να μπορεί ο αγροτικός τομέας της χώρας να πάει στην επόμενη φάση και για να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή.

Ο κ. Σκρέκας απέρριψε τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί κακής διαχείρισης από την Κυβέρνηση, λέγοντας χαρακτηριστικά «ο κόσμος λέει ευτυχώς που ήταν η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και δεν θρηνήσαμε εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς» κατά την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σε ό,τι αφορά τέλος τις εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας, ο κ. Σκρέκας υπενθύμισε ότι η χώρα εν μέσω κορωνοϊού έχει μικρότερη ύφεση σε σύγκριση με το μέσο όρο της Ευρωζώνης.

«Φαίνεται ότι η ελληνική οικονομία μπορεί. Εφόσον έχει μια πολιτική, ένα Πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος βοηθάει την επιχειρηματικότητα, άρει γραφειοκρατικά εμπόδια και κάνει ό,τι μπορεί, μαζί με την Κυβέρνηση φυσικά, για να δημιουργηθούν όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία ρευστότητας ώστε να γίνουν οι απαραίτητες επενδύσεις» κατέληξε.

 

Load More Related Articles
Load More In Αγροτικά νέα
Comments are closed.

Check Also

Γιώργος Τσαρούχας: Ήρθε η στιγμή να ανταποδώσω στο χωριό μου όλα όσα μου χάρισε

Λίγες μέρες μόνο πριν από την Κυριακή και τα συναισθήματα ανάμεικτα και ως επί το πλείστον…